Annonce
Østjylland

Hygge på kulturhuset

DF blev halveret ved valget i Favrskov, så nu er spidskandidat Niels Kallehave ene DF'er i byrådet - igen.Foto: Louise Enstrøm

Valget i Favrskov bød ikke på de helt store overraskelser. Den socialdemokratiske borgmester Nils Borring snupper som forventet fire år mere med gyldne kæder. Han skulle bare tælle til 13, og efter socialdemokratiet satte sig på 11 mandater og fik SF og Enhedslistens to mandater med sig, så gik regnestykket op.

Favrskov: En tur rundt på gangen i Inside i Hammel vidner om god ro og orden, partierne hygger sig med fadøl og tapas i deres respektive lokaler og får snakket valget og aftenen igennem.

En af valgets store vindere blev de Konservative, som fordobler deres mandater fra et til to, og det bragte ikke overraskende stor glæde i lejren.

- Vi har givet den gas med kampagnen i år. Vi har trykket på alle knapper, både på de sociale medier og plaketter, events og pjecer. Så det er virkelig dejligt, at vi har fået et mandat mere, lyder det fra kandidat Mette Nøhr, som nyder en fadøl sammen med en lille håndfuld støtter.

- Armene kan klø loftet, de er højt oppe, men jeg havde også lovet Søren Pape, at vi ville få to mandater, jeg har kunnet mærke det hele tiden, lyder det.

Lidt længere nede ad gangen sidder Enhedslisten. Partiet beholder deres ene mandat, og det er de faktisk godt tilfredse med.

- Vi er tilfredse nok. Resultatet er ok, og der er jo også Alternativet som har fået nogle af vores stemmer, så vi er faktisk glade, lyder det fra kandidat Bendt Lund Nielsen.

Hygger sammen

Hos SF er rummet tomt og resterne af aftenens tapas står tilbage, men det er ikke fordi, de er taget hjem, gruppen er derimod rykket ind til socialdemokraterne, hvor den står på store fadøl.

- Vi er glade, det er dejligt lyder det fra, kandidat Emil krabbe Villadsen.

Og i den socialdemokratiske lejr er smilene naturligt også meget brede, og derer kram og lykønskninger til Nils Borring.

- Jeg er en glad mand. Nu venter jeg på de personlige stemmer, så jeg kan se, hvem i min gruppe der er kommet ind, lyde rdet fra borgmesteren.

Annonce

Ikke plads til de nye

Favrskov har vist sig som en kommune, der er godt tilfreds med det den har og ikke nødvendigvis vil have noget nyt på tapetet. Så der er ikke blevet plads til hverken Alternativet som fik 2,3 procent, eller nye borgerlige med 0,6 procent, som dog har planer om at vende stærkt tilbage til næste valg.

- Al begyndelse er svær. Jeg synes vi har klaret det fint, partiet er ikke engang i folketinget endnu. Når vi får os slået fast, så ser det bedre ud. Og så kommer vi igen næste gang. Vi stopper ikke projektet, lyder det fra spidskandidat Benny B. Jensen.

Omgivet af orange balloner står Liberal Alliances spidskandidat Bo Berger. Han håbede til det sidste, at partiet kunne høste nok stemmer til at komme ind, men det gik heller ikke denne gang.

- Det er et nederlag, men vi skal videre. Jeg er træt af det, det var ikke, hvad vi havde drømt om. Vi havde da regnet med indflydelse. Men nu må vi hjem og analysere, hvad der skal gøres anderledes næste gang, lyder det.

Og Bo Berger regner bestemt med at være på listen til næste valg.

- Hvis partiet vil have mig, så er jeg klar. Og vi er jo gået frem. Vi har næsten fordoblet vores stemmer fra 1,4 til 2,7 procent, så det er vi glade for.

Annonce

DF halveret

De radikale måtte endnu engang se sig forbigået i stemmeurnerne, og Dansk Folkeparti mistede et af sine to mandater, selvom partiet kun fik knap en procent færre stemmer end ved sidste valg. Men det betød et mandat mindre, så nu er Niels Kallehave igen eneste mand fra gruppen i byrådet.

- Det har jeg prøvet før. Vi følger meget godt landsgennemsitet, og vi var spået en lille nedgang. Jeg er ked af, at vi er gået et mandat ned. Men sådan er spillets regler. Sådan er virkeligheden, og den skal man ikke lade sig kyse af.

Og selvom det heller ikke blev til en borgmesterpost til Venstres Flemming Nørgaard i denne omgang, er han heller ikke en knækket mand.

- Jeg er da skuffet over, at jeg ikke kan blive borgmester, men jeg er godt nok tilfreds med vores eget resultat. Vi holder vores ni mandater, og jeg synes vi har en stærk, blå blok. -Jeg er ikke overrasket. Men jeg er stolt over det resultat, som vi trods alt har nået, lyder de.

Med alle mandater fordelt, venter partierne i spænding på de personlige stemmer som i sidste ende kommer til at afgøre, hvilke kandidater, der de næste fire år kan kalde sig byrådsmedlemmer i Favrskov Kommune.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Den hårdtslående skønhedsdronning fra Randers fylder 50

Randers FC For abonnenter

Seneste trupnyt: Randers FC-anfører glipper pokalopgør mod barndomsklub - Graves ude af topopgør

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Alle brandfolk på Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Kultur

’Pretty Woman – The musical’ kommer til Værket i efteråret 2022

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Randers

To unge mænd anholdt efter overfald på 17-årig: Sparkede ham flere gange i ansigtet og på kroppen

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel mod grundvand: Ordførere kritiserer manglende orientering

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Leder

Der skal otte nye i Randers Byråd. Mindst. Sådan kan din stemme skabe den nødvendige fornyelse og stoppe den dumme fnidderfnadder.

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Randers

50 år med Randers Lille Skole: En skole der tog afstand fra "den sorte skole"

Annonce