Annonce
Debat

Hylderne i Venstres ideologiske forrådskammer er blevet lidt tomme

På kant: Den svenske økonom og Folkepartileder Bertil Ohlin har sagt: ”At et parti beskæftiger sig med sit idégrundlag, svarer til, at landhusmoderen ser efter, hvad hun har i sit forrådskammer”.

Hvad har Venstre i sit ideologiske forrådskammer?

Og hvilken brug kan vi gøre af det i den daglige politik?

Og mon noget af det er blevet fordærvet?

Det er blot nogle af de spørgsmål, som ethvert parti løbende må stille sig selv. Ikke mindst, når et parti som Venstre har mistet regeringsmagten og er kommet i opposition.

Og specielt når partiet har været regeringsbærende i omkring 25 af de sidste 37 år. Specielt fordi regeringsansvar slider på ethvert politisk partis holdningsmæssige fundament. Magten fremfor alt – nogle gange på bekostning af partiets holdningsmæssige udgangspunkt.

Men forudsætningen for at et parti kan beskæftige sig med sit idegrundlag er også at man har ro i partiet og ledelsesmæssigt overskud. Begge dele er nemlig forudsætningen for, at man åndeligt er i stand til, har grundlaget og roen til at drøfte og fastlægge partiets fremtidige politiske kurs.

Det er åbenlyst, at det har Venstre ikke for nærværende. På nøjagtigt samme måde, som når andre partier ikke har haft det, når de har været dybt splittede. De konservative i 90’erne og socialdemokraterne i 00’erne og Socialistisk Folkeparti i 10’erne – for blot at nævne nogle.

Ikke mindst derfor er det meget vigtigt, at Venstre for ro på. For uden ro intet idegrundlag - og uden idegrundlag intet politisk projekt.

Og netop et politisk projekt er forudsætningen for, at et parti har en eksistensberettigelse.

Annonce
Carl Holst
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Smuk som et stjerneskud

Sjældent har vi set vores skønne Randers smukkere end netop nu. Mens vi nærmer os årets mørkeste dag, er der lys overalt i vores by. Lysets by skinner i vintermørket og lyser op i en måned, der ellers er mørk og våd og kold. Julebelysningen i gågaderne i vores hyggelige, historiske middelaldermidtby skaber varm stemning i Slotsgade, Torvegade, Sct. Mortens Gade, Brødregade og Houmeden. Selv på Rådhustorvet synes lyset i vinduerne i byrådssalen at være varmt. Bevæger vi os væk fra midtbygaderne, fremstår også området omkring havnen og åen som et julehyggeligt åndehul. Julebelysningen på havnekontoret og parkeringshuset stråler om kap med belysning, granguirlander og juletræer på stibroen, Randersbro og den blå bro. Sparekassen spiller smukt med på Tronholmen - i lighed med den lysende hest i Søndergade. Lidt længere mod vest lyser regnskovens kupler grangrønt i vintermørket. Smuk som et stjerneskud skinner vores by smukkere end mange andre julebyer. Den side af Randers skal vi også huske at se og huske at glæde os over og huske at dele med andre. Danmarks smukkeste juleby fortjener at få besøg fra andre byer, og derfor skal vi huske at fortælle vidt og bredt om byen, der er vores, byen, vi elsker at være en aktiv del af og leve vores gode liv i. Også selv om der er sager i vores by, der i særklasse mangler julefred. Her i mediehuset glæder vi os hver morgen over det smukke syn, der møder os, når vi møder på vores nye arbejdsplads på øverste etage af SCS-Huset på Randers Havn. Overalt i synsfeltet er broer og bygninger klædt i julehyggelig belysning, der giver os en glad begyndelse på dagen. Vores morgenoplevelse i denne decembermåned vil vi gerne dele med vores læsere, og derfor byder vi tirsdag, onsdag og torsdag 90 læsere indenfor, 30 hver morgen. Vi serverer et rundstykke, en kop kaffe og verdens smukkeste juleudsigt, og vi giver en lille julegave. Abonnenter kan gratis løse billet på Avisfordele.dk. Se det hele lidt fra oven. Og se Randers fra den smukke side.

Annonce