Annonce
Østjylland

I 40 år har Otto Bille ordnet sprungne vandrør på Djursland

2. maj kan 60-årige Otto Bille fejre sit 40 års jubilæum, hvor han har været ansat ved Kommunens vandforsyning og senere Vandcenter Djurs. Foto: Pernille Skjøtt Danielsen

Otto Bille startede som 20-årig ved kommunens kommunale vandforsyning. 2. maj kan han fejre sit 40 års jubilæum på det, der siden er blevet til Vandcenter Djurs.

Annonce

GRENAA: Der er nu gået 40 år, siden Otto Bille startede ved kommunens kommunale vandforsyning. Siden da er kommunens vandforsyning blevet til det, der i dag er kendt som Vandcenter Djurs. Her har 60-årige Otto sin daglige gang, hvor han igennem årene har fået en stor viden inden for ledninger, ventiler, vandure og lækager, som han glædeligt giver videre til kollegerne.

- I løbet af min tid er der sket en rivende udvikling. Det er næsten to generationer af kolleger, jeg har kendt igennem mine 40 år. Min viden er derfor også stor, fordi jeg netop har været her så længe. Jeg behøver ikke altid åbne computeren eller iPaden, for jeg ved efterhånden, hvor og hvordan ledningerne ligger, siger Otto Bille.

Det betyder meget for Otto, at kollegerne spørger ham til råds, og han samtidig har mulighed for at dele ud af de erfaringer, han har gjort sig gennem sine mange år i branchen.

- Det er sjovt at kunne bruge den viden, jeg har fået. Det er jo den, jeg har opbygget gennem årerne, og som jeg i bund og grund selv har betalt gennem mine lærepenge, fordi jeg har haft tingene i hænderne og har prøvet at lave fejl, fortæller Otto.

Otto er tilfreds med det vekslende arbejde, det har givet ham at arbejde på Vandcenter Djurs. Der er ikke en dag, der er ens, og så elsker han at kunne hjælpe andre og se, at tingene udvikler sig.

- Det har og er stadig et spændende arbejde. Jeg har været med til at udvide byen fra det ene hjørne til det andet. Da jeg startede var vandrørene ikke særlig tykke, men det er de blevet med tiden, siger Otto og indikerer med hænderne, at nogle rør kan være op til en halv meter brede.

I løbet af min tid er der sket en rivende udvikling. Det er næsten to generationer af kolleger, jeg har kendt igennem mine 40 år. Min viden er derfor også stor, fordi jeg netop har været her så længe. Jeg behøver ikke altid åbne computeren eller iPaden, for jeg ved efterhånden, hvor og hvordan ledningerne ligger.

Otto Bille, ansat ved Vandcenter Djurs

Blå bog

Otto Bille startede ved Kommunens kommunale vandforsyning i 1977.Senere kom det til at hedde Grenaa Anholt Vandforsyning, og derefter blev det til Vandcenter Djurs.

Otto Bille er uddannet rørsmed ved VVS installatør Per Møller.

5. maj afholdes der receptionen på Vandcenter Djurs for at fejre jubilæet.

Igennem sit arbejde har Otto fået en utrolig stor viden om, hvor og hvordan ledninger og ventiler er placeret og er erfaren i at spore lækager med sit lækagesøgningsudstyr. Foto: Pernille Skjøtt Danielsen
Annonce

Overvejede at skifte job

Dengang Otto startede som 20-årig havde han ikke så meget at skulle have sagt og var mere eller mindre overladt til sig selv på arbejdspladsen, dog er han glad for, at han fortsatte.

- I starten var der ikke rigtig nogen, der fortale mig særlig meget, og jeg måtte selv finde ud af tingene. Det var lidt hårdt. Heldigvis var det kun i en periode, hvor jeg efterfølgende kun har haft det godt med kollegerne, siger Otto.

Det er fællesskabet og den lette omgangstone på arbejdspladsen, som Otto sætter stor pris på. Havde det ikke været for kollegerne, er Otto sikker på, at han ikke var blevet så længe til at kunne fejre sit 40 års jubilæum 2. maj.

- Der har været situationer, hvor jeg har overvejet at lave noget andet, men det er godt 25 år siden, jeg tænkte det. Jeg har ikke overvejet det siden. Hos Vandcenter Djurs nyder jeg arbejdspladsen, vi støtter hinanden, og så har vi en god frugtordning og også både kaffe og kage, fortæller Otto smilende.

Annonce

På fornavn med kunderne

Udover gode kolleger er Otto også vellidt blandt kunderne samt byens VVS'ere og installatører.

- Kunderne kender mig ved fornavn. De ringer ikke altid til firmaet, men de ringer til mig. Et råd koster ingenting. Det betyder utrolig meget, da mit arbejde primært består i at hjælpe andre mennesker. Jeg vil gerne yde en god service, og så er det underordnet om kunden bruger 10.000 kubikmeter vand eller kun 10 kubikmeter, siger Otto, der gør en dyd i at behandle alle ens.

Selvom 40 år på samme arbejdsplads er lang tid, så regner Otto Bille med at hænge ved noget tid endnu.

- Jeg tager et år ad gangen, og så må vi se, hvornår jeg går på pension. Det er ikke noget, jeg regner med lige foreløbig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Kragballe efter overlegent pokalavancement: - Det ligger lunt i svinget at få den her sejr

Annonce