Annonce
Randers

I Assentoft står de sammen: Skaffer millionbeløb til byggeprojekt

Mens formand Niels Jensen og centerleder Inge Råby venter på byggetilladelserne til den indvendige ombygning, er Randers Kommune gået i gang med at forskønne området foran Assentoft Hallerne - til stor glæde for de to. Foto: Annelene Petersen

- Vores by vækster, og det skal den blive ved med. Det her handler om at gøre Assentoft attraktiv, siger formanden for Assentoft Hallerne, Niels Jensen, om hallernes nyeste millionprojekt.

Assentoft: I årevis har folkene bag Assentoft Hallerne drømt om fornyelse, og for fem år siden satte de sig ned og udfærdigede projekt "Columbus", der med konkrete tegninger og prisestimater indeholder alt det, de drømmer om.

- Columbus er et projekt, der har til formål at forny hallerne og hele det omkringliggende område. Men det gik hurtigt op for os, at vi ikke kunne skaffe de 30 millioner kroner, det ville koste at lave det hele på én gang. Da vi havde sundet os, besluttede vi derfor at fuldføre planen ét lille skridt ad gangen, fortæller Niels Jensen, der er formand for Assentoft Hallerne.

- Vi kunne nøjes med at sidde og ønske os en ny hal og vente på en stor pose penge. Eller vi kan tage det, vi har, og gøre det bedre én bid ad gangen, tilføjer han.

Og det er lige præcis det, de nu er i gang med. Senest fik hallerne nye gulve og nyt tag, til maj går de i gang med at lave nyt cafeteria og fitnesscenter, og i de kommende år venter en stor tilbygning, der skal huse to store omklædningsrum, et klublokale samt et lokale til e-sport. I forlængelse af tilbygningen vil der desuden blive lavet en tagterrasse, hvor man kan sidde og se over på fodboldbanerne.

Annonce

Vi kunne nøjes med at sidde og ønske os en ny hal og vente på en stor pose penge. Eller vi kan tage det, vi har, og gøre det bedre én bid ad gangen.

Niels Jensen, formand for Assentoft Hallerne
Projektet med nyt cafeteria og fitnesscenter forventes at løbe op i tre millioner kroner, hvoraf hallen selv har skullet skaffe 1,3 millioner kroner, mens kommunen betaler 1,7 millioner. Foto: Annelene Petersen

De lokale står sammen

Alt dette er kun muligt, fordi lokale borgere, erhvervsdrivende og foreninger står sammen og spytter i kassen. For Randers Kommune spæder til, men betaler langt fra hele gildet.

I det aktuelle projekt, der omhandler cafeteria og fitnesscenter, har Assentoft Hallerne fået cirka 1,7 millioner kroner fra Randers Kommune. Da ombygningen kommer til at løbe op i cirka tre millioner kroner, betyder det, at de lokale ildsjæle selv har skullet finde cirka 1,3 millioner kroner.

De er derfor gået i gang med at sælge mursten. Det betyder helt konkret, at alle - firmaer, foreninger og privatpersoner - kan købe en bronze-, sølv- eller guldmursten, hvorefter de får et skilt på en af murstenene i det nye cafeteria, hvor det fremgår, at de har været sponsor.

- På én måned har vi allerede skaffet over 300.000 kroner på murstenssalg, og vi regner med at få solgt endnu flere, fortæller centerleder Inge Råby.

Derudover har foreningen SIF givet et stort bidrag til ombygningen, og det samme har Assentoft Hallerne selv samt byens borgerforening.

- Der er desuden nedsat et virksomhedsnetværk, "Innovation Assentoft", som består af 12 erhvervsfolk, som enten bor i Assentoft og driver virksomhed et andet sted i landet, eller som driver virksomhed her i byen. De har virkelig gjort en stor forskel. Dels ved selv at spytte i kassen, og dels ved at række ud til deres netværk og skaffe flere sponsorer, fortæller Inge Råby.

Cafeteria mellem hallerne

Det økonomiske fundament er efterhånden på plads, så Inge Råby og Niels Jensen er ikke et sekund i tvivl om, at ombygningen snart bliver en realitet. De er i gang med at søge byggetilladelser, og regner med at gå i gang med arbejdet i maj.

- Og så står det hele klar til efteråret, fastslår de med smil på læberne. De glæder sig.

- I dag er vores cafeteria på førstesalen, mens hallerne er i stueetagen. Det betyder, at der ikke er ret mange, der bruger cafeteriet. Så vi har i mere end 20 år haft et ønske om at rykke det ned mellem hallerne. Det er det, der nu kommer til at ske. Samtidig laver vi vinduer på begge sider, så gæsterne i cafeteriet har frit udsyn til begge haller. Det betyder, at forældre kan sidde derinde, nyde en kop kaffe og tale sammen, mens de kan se ud på ungerne, der træner, siger Niels Jensen og fortsætter:

- Det betyder også, at vi andre har et sted at samles efter træning og få en øl. Så generelt tror jeg, det kommer til at betyde rigtig meget for fællesskabet omkring hallen.

Mens cafeteriet rykker ned, rykker fitnesscentret op på førstesalen og overtager cafeteriets nuværende lokaler.

- Dermed bliver fitnesscentret større, hvilket er nødvendigt, fordi vi får flere og flere medlemmer. Derudover bliver alle maskiner udskiftet, da de er ved at være slidt ned. Det var nogle, vi i sin tid arvede fra et gammelt fitnesscenter, forklarer Niels Jensen.

Mere end en idrætshal

Håbet er, at de løbende ombygninger vil gøre Assentoft Hallerne til et endnu mere attraktivt mødested i byen - også for dem, der ikke kommer for at dyrke idræt.

- Man kan ikke længere drive en selvejende hal udelukkende ved at tilbyde håndbold og fodbold. Vi har været nødt til at støve bogen af, vende den rundt og se, hvad der så står, fastslår Niels Jensen og bliver suppleret af centerlederen:

- Det betyder, at vi allerede nu sørger for at være en aktiv medspiller i lokalsamfundet. Der er køreskoler, der afholder teoriundervisning i vores lokaler. Kommunen holder forskellige kurser. Vi arrangerer messer og udstillinger. Og vores lokale vuggestue, børnehave og skole bruger jævnligt vores haller. Derudover bliver den årlige byfest holdt på vores plæne. Vi er i høj grad en del af fællesskabet i Assentoft.

Folkene omkring hallerne gør med andre ord, hvad de kan, for at få gang i lokalområdet.

- Vores by vækster, og det skal den blive ved med. Det her handler om at gøre Assentoft attraktiv, så endnu flere flytter herud. Det vil komme os selv som borgere til gode, både mens vi bor her, men også hvis vi en dag står og skal af med vores hus, forklarer Niels Jensen.

Formanden og centerlederen har allerede næste arrangement på vej. På søndag 3. marts bliver den ene af de to haller omdannet til en messehal, hvor man kan møde de lokale erhvervsdrivende - lige fra hundefrisøren til håndværkeren. Samtidig danner den anden hal rammen om en stor fastelavnsfest for børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce