Annonce
Læserbrev

I den bedste kommune af alle verdener

Læserbrev: I den bedste kommune af alle verdener sad vi alle 31 byrådsmedlemmer om et bord og blev enige om et budget for Randers Kommune. Vi blev siddende, til der så at sige kom hvid røg op af skorstenen.

Vi blev enige om lige præcis det serviceniveau, som på bedste vis tilgodeså småbørn, specialbørn, skolebørn. Vi blev enige om de bedst mulige vilkår for hele familieområdet, de udsatte borgere, de gravide og de overvægtige. Og sidst men ikke mindst for vores ældre borgere.

Anlægsbudgettet var vi, i den ideelle verden, også helt enige om. Her ville vi gerne i det omfang, pengene kunne række, give vores borgere de bedste børnehaver, skoler blev renoveret, sportshaller blev bygget, inden de faldt sammen, og plejehjem blev ikke lukket. Vi ville være enige om, at hullerne i vejene hvert år skulle fyldes med asfalt i stedet for, at trekantede skilte skulle stå i rabatten i månedsvis. Vi ville prioritere flere cykelstier, og sådan kunne jeg blive ved.

Men som med vores privatøkonomi så hænger indtægter og udgifter uløseligt sammen.

For mig at se så er den helt store akilleshæl i vores kommune bosætning.

I aftalepartiernes budget er der afsat penge til at kompensere for den vigende/manglende bosætning

I Venstres fremlagte budget tror vi så at sige på den medicin, som vi selv udskriver, nemlig en vækst på 200 borgere i hvert af overslagsårene

I Venstre tror vi på, at vi med det fremlagte budget kan have de "varer" på hylderne, som nye borgere ønsker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce