Annonce
Randers HK

I kamp for overlevelse: Fanklub laver stort aktiekøb i Randers HK

Fanklubben i Randers HK har stået bag klubben i mere end 20 år. Her ses formand Jimmy Thomassen før DM-finalen i 2011. Arkivfoto: Annelene Petersen
Startskuddet går nu for salget af aktier i Randers HK, der skal indbringe mindst tre millioner kroner for at sikre klubbens overlevelse. Fanklubben har allerede meldt sig på banen med et aktiekøb for 60.000 kroner.
Annonce

Randers: Randers HK sætter nu gang i salget af folkeaktier, som skal være med til at sikre overlevelse for den økonomisk trængte ligaklub.

En væsentlig bidragsyder har allerede meldt sig på banen. Det er Randers HK's fanklub, som har valgt at købe folkeaktier for 60.000 kroner.

- Vi har rigtig mange medlemmer i fanklubben, som har været med i mange år, og som også arbejder som frivillige i Randers HK. Vi er nærmest at betragte som én stor familie, og derfor synes vi også, at det er naturligt, at vi går ind og støtter klubben med nogle af de penge, vi har på kistebunden, siger Jimmi Thomassen, der er formand for Randers HK's fanklub, der tæller omkring 70 medlemmer.

Annonce

Private bidrag

Udover foreningens bidrag hiver flere af fanklubbens medlemmer også den private pengepung frem for at købe folkeaktier i Randers HK.

Jimmi Thomassen skønner, at det samlede aktiekøb fra Randers HK-fansene dermed løber op i mindst 100.000 kroner.

- Det er håndbolden, som vi samles om. I denne sæson har vi haft busture til alle udekampene. Men det giver også en masse gode kammeratskaber og noget at være fælles om. Det ville være synd, hvis det bliver smidt væk, siger Jimmi Thomassen, der har været med stort set fra begyndelsen i de mere end 20 år, som fanklubben har eksisteret.

At det er klubbens fans, som nu også på det økonomiske plan er med til at forsøge at redde Randers HK, ser han ikke noget problem i.

- Klubben har jo også været en god medspiller for os igennem mange år. Vi har tre årlige arrangementer sammen med spillere og trænere, hvor vi eksempelvis er ude at bowle eller spille golf.

- Samtidig er der også mange af os, som har lagt en masse tid i moderklubberne. Så Randers HK har stor betydning for mange andre end fansene. Det ville være rigtig skidt for talentudviklingen i hele byen, hvis der ikke er et Randers HK, siger Jimmi Thomassen.

Annonce

Rørt bestyrelsesformand

Fanklubbens aktiekøb vækker ikke overraskende glæde hos Peter Møller Lassen, bestyrelsesformand i Randers HK, der over de næste par måneder skal sælge aktier for mindst tre millioner kroner for at sikre klubbens overlevelse.

- Jeg er rørt. Det må jeg indrømme. Det er fuldstændig fantastisk at opleve opbakningen fra fanklubben. 100.000 kroner er mange penge, men derudover kommer også de mange frivillige arbejdstimer, som de bruger på klubben. De er med os hele vejen. Fansenes støtte er med til at give os i bestyrelsen ekstra motivation til at sige, at den her kamp for klubbens eksistens skal vi simpelthen vinde, siger Peter Møller Lassen.

Aktietegningen starter officielt i denne uge og ventes at køre frem til medio december. Hver folkeaktie koster 1.000 kroner.

Giver aktietegningen ikke de tre millioner, der er nødvendige for at drive klubben videre, går de investerede penge tilbage til aktiekøberne.

- Det er vigtigt at sige, at det her ikke er penge, der kommer til at gå ind i driften, og så er de væk igen. Vi har lagt en plan med budgetter for de kommende tre år. Men pengene fra aktietegningen er nødvendige for at genopbygge egenkapitalen i Randers HK, siger Peter Møller Lassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Landsholdsaktuel og varmt navn i transfermøllen: - Det er vist ikke i mine hænder lige nu

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce