Annonce
Læserbrev

I lyset af corona-krisen

Læserbrev: I Norddjurs har vi fokus på konsekvenserne af den aktuelle corona-krise, både på kort og længere sigt, dette også med afsæt i den politiske aftale om hjælpepakker, som partierne i kommunalbestyrelsen vedtog 27. marts 2020.

Vi har i erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget en løbende god dialog med parterne på erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. En dialog om situationen som helhed og om eventuelle nye behov for initiativer, der kan støtte op lokalt, herunder også fokus på de mere langsigtede konsekvenser af krisen.

På udvalgsmødet 29. april drøftede udvalget derfor også relevante fokuspunkter i relation til åbning af funktioner og aktiviteter, der har været lukket ned som følge af coronakrisen, og hvor situationen forventes at være ændret efter krisen.

Vi har på erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalgets område indført flere tiltag, der skal understøtte det lokale erhvervsliv og arbejdsmarked. Nævnes kan blandt andet:

  • Hjælpepakke til erhvervsområdet
  • Igangsætning af kampagne i samarbejde med erhvervsforeninger om "Køb og støt lokalt i Norddjurs"
  • Vejledning af virksomheder med fokus på arbejdsmarkedsforhold
  • Jobbank for ledige
  • Fokus på opkvalificering; herunder uddannelse, der tilbydes i VEU-regi
  • Vejledning til seniorpension

I den kommende tid vil vi følge effekterne af de igangsatte initiativer og prioriterer at fastholde den tætte dialog med erhvervslivet både nu og efter krisen. Udvalget får i den sammenhæng også en løbende orientering om udviklingen i jobcentret og ungeindsatsen.

Der er også fremadrettet brug for at have et godt overblik over, hvilke brancher/erhverv der forventer langvarig nedgang, ikke mindst set i lyset af corona-krisen.

Jeg ser frem til at fortsætte samarbejdet og dialogen på erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce