Annonce
Randers

I Norddjurs, Favrskov, Mariagerfjord og Randers går det den forkerte vej for folkekirken

Sankt Peders Kirke ligger i Sankt Peders Sogn, det sogn i Randers Kommune som mistede flest folkekirkemedlemmer sidste år. Arkivfoto

Medlemstallet i folkekirken falder fortsat, fordi der er flere, som melder sig ud end ind. Men forskellen blev mindsket sidste år

Annonce

Randers: Sidste år var der 9699 udmeldelser af folkekirken og 8570 indmeldelser. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Dermed fortsætter de seneste mange års tendens, nemlig et faldende medlemstal i folkekirken. Men for et par år siden var forskellen meget større. I 2016 var der 24.728 udmeldelser og 7711 indmeldelser, og de seneste fem år har der været et svagt stigende antal indmeldelser.

Her i området blev der færre folkekirkemedlemmer i fire ud af fem kommuner i løbet af 2018. Kun i Syddjurs blev der flere, nemlig 41. I Randers Kommune faldt antallet af medlemmer med 595, i Norddjurs med 494, i Favrskov med 248 og i Mariagerfjord Kommune blev der 214 færre folkekirkemedlemmer sidste år.

Medlemstal

Medlemmer af folkekirken, januar 2019:Randers: 80.958

Favrskov: 40.740

Mariagerfjord: 35.663

Syddjurs: 35.228

Norddjurs: 31.854

Aarhus: 244.534

Kilde: Danmarks Statistik

Annonce

Ikke bekymret

I Randers Kommune var den samlede nedgang i antallet af folkekirkemedlemmer 595, nemlig fra 81.533 i 2017 til 80.958 ved udgangen af 2018. Størst var faldet i Sankt Peders sogn i det centrale Randers. Her endte 2018 med 113 færre medlemmer end ved årets begyndelse. Men det er ikke noget, der bekymrer i menighedsrådet.

- Det er ikke noget, vi snakker om. Vi snakker mest om de aktiviteter, vi har, og at der kommer mange mennesker til dem, siger næstformand og talsmand Jørgen Birkelund.

Han synes, det lyder underligt med det faldende medlemstal, men mener, det måske kan have noget at gøre med fraflytning fra sognet.

Annonce

Fra land til by

Nogenlunde samme forklaring har Jette Madsen, der er stiftskontorchef i Aarhus Stift, som sognene her i området hører under.

- Det er kendt stof, så vi er ikke overraskede, siger hun om tallene, der viser et fortsat fald i medlemstallet i folkekirken på landsplan og i de fleste kommuner her i området. Jette Madsen hæfter sig også ved, at der er kommet flere medlemmer til i Aarhus Kommune. Her voksede antallet af folkekirkemedlemmer med 1969 i løbet af sidste år.

- En del af forklaringen er, at folk flytter fra landdistrikterne til byerne, men jeg har ikke noget entydigt svar på det, siger Jette Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce