x
Annonce
Randers

I Randers brygges en af Danmarks bedste øl

Martin Frederiksen står for den daglige drift hos Randers Bryghus. Arkivfoto: Dennis Poulsen

Randers Bryghus har vundet guld for sin Randers Porter ved en International Food Contest

Randers: Folkene fra Randers Bryghus har god grund til at knappe en øl op og klappe sig selv på skulderen.

Bryghusets Randers Porter vandt nemlig en guldmedalje ved International Food Contest, som er en international fødevarekonkurrence, der foregik 3.-5. oktober.

I ølkategorien fik porteren konkurrencens næstbedste rangering med 91/100 point, hvilket gav guld. Den var kun overgået af øllen Brynhild fra Bryggeriet Frejdal, som med 92/100 point fik en ærespræmie.

Martin Frederiksen, som står for driften af Randers Bryghus, er glad for guldet, men også lidt overrasket, fordi porteren i hans øjne er en relativt "sikker" øl.

- Vi laver mange forskellige øl, og har også en gourmetserie. Og så synes jeg måske, at det er en lidt sikker øl, porteren, som bliver præmieret. Men det åbner vores øjne op for, at vi måske skal forsøge at gøre noget mere ved øllene i vores Randers-serie, siger Martin Frederiksen, der vil bruge konkurrencen til at lancere Randers Porter på eksportmarkedet sammen med bryghusets brown ale.

Det er ikke første gang i år, at øl fra Randers Bryghus bliver belønnet. I august i en konkurrence med 13 andre danske bryghuse, der blandt andet talte kendte brands som Mikkeler, Thisted Bryghus og Svanneke Bryghus, vandt Randers Bryghus nemlig en ordre hos det norske Vinmonopolet.

Annonce
Sådan ser den præmierede porter ud på flaske. Foto: Randers Bryghus

"Supermarkedsporter"

Han beskrivelse af porteren er, at den er meget klassisk, brygget efter engelsk forbillede og afrundet i smagen.

- Nogle portere skiller vandene, fordi de er så kraftige, men ikke vores. Jeg kalder den lidt en supermarkedsporter, og brygmesteren hader, at jeg gør det. Det gør ondt på hans faglige stolthed, siger Martin Frederiksen med et smil på læben.

Hvis man er blevet nysgerrig på at smage den guldvindende Randers Porter, kan man ifølge ham købe den i Kvickly eller finde den hos Randers Bryghus. Lørdag 4. november er det også muligt at smage porteren til arrangementet 'Smag på Randers Øl', som foregår på restauranten MacAle i midtbyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Lokal politisk bekymring for genåbning af institutioner og skoler: Det vil kræve ekstra ressourcer

Randers

Skoler og institutioner er 'helt klar' efter påske, melder kommunen - Mor er lidt bekymret

Randers

Hvordan holder man påskefrokost sammen hver for sig? Få tip til både teknologi og kreativitet

Randers

Seks-årige Felix’ død har sendt borgerforslag i Folketinget: Mere end 25.000 underskrifter på et døgn

Annonce