Annonce
Randers

Pædagog tiltalt for sex med psykiatrisk patient

Foto:Richard Sylvestersen
En mandlig pædagog ansat ved Regionspsykiatrien i Randers er tiltalt for seksuelt forhold til en psykiatrisk patient over en længere periode.

Randers: En mandlig pædagog ansat i Regionspsykiatrien i Randers er tiltalt for at udnytte sin stilling til at have sex med en psykiatrisk patient i en periode på et halvt år.

Det skriver BT, som har fået aktindsigt i sigtelsen. Retssagen var skemasat til at blive ført torsdag den 12. september med domsmænd ved retten i Randers. Men kort før retsmødet bad forsvareren om udsættelse.

Forholdet, som pædagogen er tiltalt for, foregik fra november 2017 til maj 2018.

Den mandlige pædagog, som ifølge aktindsigten er i slutningen af 30'erne, er tiltalt efter paragraf 219 og 225 i Straffeloven. Det er lovgivning, som handler om, at samleje mellem ansat og en, der er optaget i institution, fængsel, psykiatri eller lignende, kan straffes med fængsel op til fire år.

Anklagemyndigheden vil ifølge BT gå efter at få den tiltalte mand idømt fængselsstraf. Derudover vil anklageren forsøge at få frakendt den tiltalte retten til i en nærmere fastsat periode at kunne tage arbejde som pædagog eller i det hele taget arbejde med psykisk sårbare mennesker i forskellige sammenhænge.

Hvis sagen ender med dom af den anklagede, vil der også være krav om erstatning fra offeret.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce