Annonce
Randers

I skyggen af corona - grundlovsmøde med afstand og håndsprit

Tidligere sognepræst Ole Juul, Hadsten, var den første på talerstolen ved grundlovsmødet i Hvidsten, der i år foregik på en anden måde end normalt. Foto: Annelene Petersen
Lidt festligt blev det trods alt, da Venstre i Randers i år holdt grundlovsmøde på Hvidsten Kro, ganske som det plejer at være. Men deltagerantallet var begrænset, og der var ikke det samme fyldige program som ellers. Til gengæld kunne man lytte til talerne hjemme i stuen - via Youtube.
Annonce

Hvidsten: Blandt de mange ting, der er anderledes i år, er fejringen af grundlovsdag. Normalt er der mange arrangementer rundt omkring, men i år har forsamlingsforbuddet sat sit præg på denne tradition, og mange sammenkomster er aflyst. I haven ved Hvidsten Kro plejer et par hundrede at samle sig til en hyggelig dag, men i år kom der under 50, og de havde meldt sig til på forhånd. De sad spredt i grupper. Arrangøren, Venstre i Randers, ville nemlig sikre sig, at der ikke kom flere end tilladt.

Den smukke have var som altid en stemningsfuld ramme, og selv om vejret var køligt og regnskyerne hang truende i horisonten, så talte oplægsholderne sig varme om emner som coronakrisen, næstformand Inger Støjberg og nye investeringer.

Folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen, der er partiets udenrigspolitiske ordfører, kom ind på den store usikkerhed der hersker i verden, hvor Rusland spiller med musklerne og Kina står på spring for at købe op overalt.

- Vi skal være på vagt overfor Kina. Coronakrisen har vist os, hvor sårbare vi er i forhold til at blive afhængige af kineserne. Og følger man Donald Trump på Twitter, bliver man ikke mindre bekymret, sagde Michael Aastrup Jensen.

- Men vi må ikke være bange. Vi skal turde sige vores mening, understregede han.

- Folketinget bakkede op om statsministeren. Men tilliden blev ikke gengældt.

Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem

Annonce

Støtte til Støjberg

Og så gav politikeren sin uforbeholdne støtte og helhjertede opbakning til partiets næstformand Inger Støjberg, der i øjeblikket er genstand for en udredning i en undersøgelseskommission.

- Det er under lavmålet. Jeg håber, venstre-fløjen sidder tilbage med røde ører, når kommissionen er færdig med sit arbejde, påpegede han.

Michael Aastrup Jensen fastslog, at lukningen af Danmark var nødvendig, da coronakrisen ramte.

- Folketinget bakkede op om statsministeren. Men tilliden blev ikke gengældt. Statsministeren holder kortene tæt til kroppen.

- Jeg frygter, at danskernes mulighed for at vende tilbage til et normalt liv afhænger for meget af Mettes mavefornemmelse, sagde han med henvisning til, at oppositionen mangler oplysninger og viden om baggrunden for de beslutninger, der træffes i regeringen omkring åbningen af Danmark.

Michael Astrup Jensen slog fast, at Venstre gerne vil tage ansvar, men at det kræver, at partiet får indflydelse.

Annonce

Nu skal der investeres

Byrådsmedlem Christian Brøns, der er partiets borgmesterkandidat, pegede på, at coronakrisen trods alt også har medført visse lyspunkter. Mange er for eksempel blevet mere fortrolige med de digitale muligheder, ikke mindst når det gælder afvikling af møder.

- Vi har oplevet, at kommunen er omstillingsparat. Og det står som et lyspunkt, at mange af kommunens mindste borgere har oplevet en lidt bedre hverdag, sagde han med henvisning til, at daginstitutionerne i de seneste måneder har haft mere personale.

Sådan må det gerne fortsætte mener han.

- De yngste skal have de bedst mulige betingelser.

Christian Brøns kom ind på, at udligningsreformen ser fornuftig ud, set fra Randers´ synspunkt. De ekstra penge kommunen får, bør investeres i anlæg fremfor mere velfærd, lød det fra borgmesterkandidaten.

- Vi er nødt til at investere i fremtiden, så vi kan tiltrække flere borgere.

Christian Brøns pegede på, at en udvidelse af Århusvej, en videreførelse af ringvejen og en ny bro er blandt de mange ting på ønskesedlen.

Og så sluttede han af med at minde tilhørerne om, at dét vi fejrer 5. juni er grundloven, der betyder at vi har ret til at ytre os, til at mene noget forskelligt og til at ville noget på demokratiets vegne.

Michael Aastrup Jensen er enig i, at det er vigtigt at holde fast i fejringen, også i et år, hvor man ikke kan gøre som man plejer.

- Det er en tradition. Og vi lader os ikke slå ud, fastslog han efter mødet.

Christian Brøns glædede sig over, at udligningsreformen er en gevinst for Randers Kommune. Pengene bør bruges på nye investeringer, mente han. Foto: Annelene Petersen
Folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen gav på grundlovsmødet sin uforbeholdne støtte til næstformand Inger Støjberg. Foto: Annelene Petersen
Venstre holder Grundlovsmøde på Hvidsten Kro. Taler var bl.a. Michael Aastrup Jensen og Christian Brøns.Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra Vito-show på Cepheus Park: En hård aften for et par unge knægte

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Annonce