Annonce
Randers

I Stevnstrup står de sammen: Lokalbefolkning har selv finansieret Brugs-renovering

Alex Bach fortalte tilbage i april 2017 på mødet i Munkholm hallen i Stevnstrup om projektet med at udvide Dagli' Brugsen. Arkivfoto: Ole Jakobsen

Dagli'Brugsen Stevnstrup åbner lørdag 18. august efter en omfattende renovering finansieret ved crowdfunding blandt byens borgere.

Annonce

Stevnstrup: En topmoderne Dagli'Brugs på 600 kvadratmeter er resultatet af stor lokal opbakning fra både borgere og det lokale pengeinstitut. Når Dagli'Brugsen Stevnstrup lørdag den 18. august slår dørene op til en ny moderne butik, sker det ikke mindst på baggrund af 150 borgeres bidrag via Coop Crowdfunding og støtte fra Langå Sparekasse.

- Det har været et eksperiment. Dels ville vi se om, der var vilje til at gå ind i så store crowdfunding-projektet som dette - det er det største af de ca. 20 projekter, Coop allerede har gennemført. Dels vil vi se, hvad det betyder for kundernes loyalitet, når de selv har penge så direkte på spil, siger kædedirektør Torben B. Andersen, Coop.

Kunderne får forrentet deres lån med tre procent om året. Typisk har de hver investeret mellem 5000 kr. og 20.000 kr. Det tog blot 72 dage, før projektet var finansieret.

Annonce

Var lukningstruet

Et mangeårig underskud i forretningen betød, at den har været lukningstruet. Men uddeler Alex Bach kom til og fik vendt udviklingen samt øget omsætningen med 50 procent på få år. Med moderniseringen forventer han, at omsætningen vil vokse markant de kommende år, og dermed er byens eneste butik fremtidssikret.

- Stevnstrup har været inde i en meget positiv udvikling gennem de seneste år, og både nye og gamle borgere er meget loyale over for butikken. Så vi glæder os over at kunne kvittere med en langt flottere, mere attraktiv og spændende butik, siger Alex Bach.

På lørdag er der gratis morgenkaffe og rundstykker - senere står den på fadøl og pølser samt hoppeborg for de små. Butikkens faste stab på 25 medarbejdere er klar til at byde velkommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce