Annonce
Østjylland

Ikea bliver en dværg ved siden af: Nyt vartegn for Skejby sendt i offentlig høring

Skytower er et hotel- og kontorprojekt i op til 20 etager, som skal ligge lige efter Ikea i Skejby. Byggeriet er udset til at blive et vartegn for området, og kommer til at indeholde 375 værelser. Illustration: Luplau og Poulsen
Et kommende hotel- og konferencecenter kan næsten ikke undgå at blive et vartegn for Skejby når og hvis, det bliver realiseret. Nu er det i første omgang sendt i offentlig høring.
Annonce

SKEJBY: Når man sidder og nyder sine 'köttbullar' med tyttebærsyltetøj på førstesalen i Ikea, er det nærliggende at lade blikket glide ud over markerne og motorvejsnettet.

Det mest markante bygningsværk, man i dag kan få øje på, er forbrændingen i Lisbjerg helt ude i horisonten.

Om få år skal man ikke kigge nær så langt.

Lige på den anden side af rundkørslen er en ubebygget grund udset til at lægge adresse til et kommende byggeri, der rummer potentialet til at blive et nyt vartegn for Aarhus N.

Annonce

"Flot og markant"

'Skytower' er navnet på det 18 etager høje hotel- og kontorbyggeri, som netop er blevet sendt i offentlig høring af byrådet.

Det skete onsdag 12. august, hvor flere af byrådspartierne gav projektet rosende ord med på vejen.

Blandt andre Dansk Folkepartis Knud N. Mathiesen, der slog fast, at det i hans øjne var længe siden, at byrådet var blevet præsenteret for så flot og markant et byggeri.

Stiften talte tidligere i år med ejendomsudvikleren Niels Albertsen, der er manden bag projektet.

Ved den lejlighed så han ingen grund til at trykke på pauseknappen på trods af den igangværende coronakrise.

- Nej, kontrakten med hoteloperatøren er på plads. Lige nu ser det ikke så godt ud for hotelbranchen, men det vil ændre sig, tror jeg. Byggeperioden er jo på to-tre år, så mon ikke vi er tilbage til normale tider, når Sky Tower står færdig, sagde Niels Albertsen ved den lejlighed.

Annonce

Langtidsophold

Af de planlagte 375 hotelværelser er de 100 særligt beregnet til længerevarende ophold.

Det kan eksempelvis være internationale eller udstationerede medarbejdere, der finder den mulighed interessant, og dermed vil hotellet bidrage til at geare Aarhus i rollen som storby, vurderer magistraten for Teknik og Miljø i sin indstilling til byrådet.

Hotelprojektet vil nu være i offentlig høring i otte uger, hvor interesserede parter kan kommentere på det. Derefter skal det tilbage til byrådet for endelig godkendelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Tilbagevendt Tosin skal slippes løs: - God nyhed med ekstra frihed

Annonce