Annonce
Østjylland

Munkholm Zoo er ikke alene: Flere dyreparker har oplevet mystiske kænguru-tyverier

Munkholm Zoo har i alt 10 kænguruer, men efter nattens indbrud i dyreparken er kun én tilbage. Arkivfoto: Munkholm Zoo
Munkholm Zoo i Syddjurs mistede natten til lørdag ni af sine 10 kænguruer. Men det er langt fra første gang, at der stjæles kænguruer. Fire gange tidligere er der stjålet et stort antal kænguruer fra dyreparker og -handlere i Jylland. De seneste i sommer.

SYDDJURS: Hjælp vi har fået stjålet vores kænguruer!

Sådan lød et noget usædvanligt opslag fra Munkholm Zoo nær Balle i Syddjurs Kommune lørdag på Facebook.

Den 25 år gamle og populære dyrepark med 400 dyr var natten til lørdag ude for et frækt tyveri.

"Vi har i nat fået stjålet 9 af vores 10 kænguruer - deriblandt vores albino," skriver Munkholm Zoos ejere, Annelise og Benny Johansen.

De spørger offentligheden om nogen har set noget, en kassebil eller er blevet tilbudt kænguruer.

De konkluderer, at tyveriet af kænguruerne er målrettet og være udført af personer, som har en vis erfaring med at fange dem, da kænguruer ikke er det nemmeste dyr at fange.

Men tyveriet af kænguruerne er langt fra det første af sin art i år.

Jeg er simpelthen chokeret og lamslået. Jeg fatter ikke, hvorfor man lige er ude efter kænguruer. Det her slår altså hovedet på sømmet. Det er så synd for Benny ved Munkholm Zoo.

Inger Bach, besøgslandbruget Dyrebakken ved Bjerringbro, som også har fået stjålet kænguruer.

Annonce

Tre gange i Bjerringbro

Søndag 8. juni i år blev to voksne kænguruer med en unge i pungen stjålet fra Hans og Inger Bach på besøgslandbruget Dyrebakken syd for Bjerringbro.

Og for det ikke skal være løgn, var det tredje gang familie Bach fik stjålet kænguruer. Første gang stjal tyvene fire kænguruer fra familiens kænguruanlæg. Anden gang fem dyr og tredje gang altså de to forældre med unge, som tilmed var lukket inde bag tre døre.

- Vi tør ikke have kænguruer udenfor mere. Og det må være nogen, der har været her på besøg, for hvordan kunne de ellers vide, at de skulle gennem tre døre for at finde kænguruparret, siger Inger Bach, der er knust over at have mistet dyrene.

Derfor berørte det hende også meget, da hun lørdag hørte, at Munkholm Zoo også har fået stjålet ni kænguruer.

- Jeg er simpelthen chokeret og lamslået. Jeg fatter ikke, hvorfor man lige er ude efter kænguruer. Det her slår altså hovedet på sømmet. Det er så synd for Benny ved Munkholm Zoo, siger Inger Bach.

Hun har åbent for besøgende på Dyrebakken i efterårsferien frem til lørdag og har mange dyr at vise frem, men kun to kænguruer tilbage.

- Og de er både øretatoverede og chippede og bliver låst inde hver nat, og så ved jeg ikke, hvad vi kan gøre mere, siger hun, der elsker kænguruen Hopla, som hun har flasket op fra den var helt nyfødt.

Annonce

Også kængurutyve i Thy

Blot en måned efter det seneste tyveri i Bjerringbro af de australske pungdyr var den gal i Thy hos dyrehandler Arnfred Madsen. Han mistede i weekenden 6.-7. juli et kængurupar med unge fra sit udendørs kænguruanlæg.

- Tyvene gik ind i anlægget gennem en låge og tog dyrene, hvorefter de lod lågen stå åben. Men de må være professionelle, for går ikke bare ind og tager to eller for den sags skyld ni kænguruer som hos Munkholm Zoo. Dyrene vil sparke og larme og laver kradsemærker på anlægget, og det var der ikke, så jeg er sikker på, de er blevet bedøvet først både her på Syddjurs, siger Arnfred Madsen.

Han mener, at tyvene går ind i mørke og paralyserer dyrene med en stærk lommelygte, hvorefter de har kunnet skyde en bedøvelsespil efter dem og bære dem ud.

- Det er fandeme underligt, og vi undrer os. Det er gåde, hvor de kommer hen, men jeg tror ikke de går til bøffer, men snarere til udenlandske samlere. Måske i Østeuropa.

Hvorfor skulle det være Østeuropa?

- Jeg har to gange oplevet at have ukrainere på besøg i dyrehandelen, der ville kikke på dyr. Og begge gange er der forsvundet en papegøje fra Ny Guinea, så jeg har været stort set helt sikker på, at det var dem, der tog papegøjerne. Og derfor tror jeg at kænguruerne også er røget til Østeuropa.

Et voksent kængurupar koster cirka 15.000 kroner, hunnerne er dyrest, for der er kun en han i hver flok, der kan bestå af flere hunner.

Arnfred Madsen har solgt kænguruer til flere kunder.

- Det er der flere, der har, end man tror. Men flere er blevet meget bekymrede over tyverierne. Folk sætter alarmer og overvågning op for at kunne have deres kænguruer i fred, fortæller han.

I alt 23 kænguruer er nu stjålet fra de to nævnte dyreparker og dyrehandleren.

Blandt de ni stjålne kænguruer er en albino. Arkivfoto
Inger Bach driver Dyrebakken ved Bjerringbro med sin mand. Hun elsker kænguruer, men har mistet 12 efter tre tyverier. Hun er rystet over det nye tyveri ved Munkholm Zoo. Foto: Julie Goul Svendsen
En kænguru kan blive tam, hvis man har flasket den op helt fra lille, fortæller Inger Bach. Foto: Flemming Sørensen
Dyrehandler Arnfred Madsen fra Thy har mange forskellige dyr, men har også mistet kænguruer ved indbrud for få måneder siden. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce