Annonce
Erhverv

Ikonisk kiosk i Grenaa rives ned og erstattes af sommerhuse i millionklassen

Nedrivningen af Den Blå Kiosk på Kystvejen i Grenaa er i fuld gang. Der skal i stedet bygges tre luksus-sommerhuse af byggefirmaet Mala fra Rønde, hvis ejer, Lars Riis, har købt den gamle kiosk og tilhørende grund. Foto: Helle Elgaard Kvist
Bygningen, hvor Den Blå Kiosk i mange år lå, har længe stået tom og skæmmet området. Nu rives bygningen ned for at gøre plads til tre luksus-sommerhuse.

Grenaa: Mange grenaagensere samt folk, der gennem årene er kommet i Grenaa, husker Den Blå Kiosk på Kystvejen 3, der lå ved siden af Havlund. Hotellet ligger der stadig, men kiosken har ikke eksisteret i en længere årrække, og bygningen er blevet mere og mere forfalden at se på.

Nu er der imidlertid ved at ske noget. Den gamle kiosk er i disse dag ved at blive revet ned for at gøre plads til tre nye sommerhuse. Det fortæller den nuværende ejer af grunden, Lars Riis fra Rønde, der er indehaver af totalentreprenørfirmaet Mala.

- Jeg har haft grunden i omkring tre år, så det har taget noget tid at få projektet modnet, og jeg har været i venteposition. Men nu ligger lokalplanen klar, og jeg har byggetilladelserne, siger han.

Annonce

Planen har hele tiden været at lave sommerhuse på grunden, hvilket den tidligere lokalplan for området også tillod, men i forbindelse med udfærdigelsen af en ny lokalplan for sommerhusområdet Klitten er det 1.266 kvadratmeter store område kommet med som et delområde i en ny, fælles lokalplan og må udstykkes til tre grunde med en fastsat bebyggelsesprocent på 15.

Store huse på store grunde

Så snart nedbrydningen er færdig, påbegynder Lars Riis gennem sit firma opførelsen af de tre nye sommerhuse. Og der bliver tale om lækre sommerhuse, både hvad angår størrelse og materialer, forsikrer den kommende bygherre:


Det bliver ikke Huskompagniet. Det bliver med snedkerkøkken, sildeben, travertin, gulvvarme og med etageadskillelse i beton, så man ikke kan høre nedenunder, når der bliver gået rundt oven på.

Lars Riis, ejer af Kystvejen 3, hvor der skal bygges tre luksus-sommerhuse


- Man får en ret stor grund på 420 kvadratmeter. Ret mange af grundene hernede er jo ikke så store. Sommerhusene bliver med 62 kvadratmeter kælder og 62 kvadratmeter køkken-alrum, så de bliver også dobbelt så store som mange af de andre huse herude, plus at der må bygges 25 kvadratmeter overdækket derudover.

De tre sommerhuse, der skal bygges på grunden, hvor Den Blå Kiosk lå, kommer til at være i stil med dette sommerhus, som Lars Riis' firma, Mala, har bygget ved Følle Strand. De tre sommerhuse på Kystvejen i Grenaa bliver bare på 124 kvadratmeter og til en pris på mellem tre og fire millioner. Foto: Lars Riis

Han fortæller, at det bliver tre forskellige sommerhuse, men at fællesnævneren er, at de bliver lavet i kvalitetsmaterialer.

- Det bliver ikke Huskompagniet. Det bliver med snedkerkøkken, sildeben, travertin, gulvvarme og med etageadskillelse i beton, så man ikke kan høre nedenunder, når der bliver gået rundt ovenpå.

Annonce

Huse til flere millioner

Lars Riis forventer, at de tre sommerhuse står færdige til næste forår, og han og familien lægger selv billet ind på det ene af husene. Familien har i forvejen sommerhus i Grenaa, men et mindre af slagsen og vil gerne have et større, hvilket også var en af årsagerne til købet af den tidligere kiosk.

Lars Riis og familien har dog ikke bestemt, hvilket af de tre huse, der skal være deres.

- Vi bygger tre lækre huse, hvor der ikke bliver nogle short cuts (genveje, red.) og så tager vi det, der er tilbage til sidst. Jeg bygger ikke noget, som jeg ikke selv har lyst til at at eje, siger Lars Riis.

De tre huse er ikke udbudt til salg, men Lars Riis overvejer at gøre det snart. Er man interesseret, skal man dog have lidt på kistebunden, da de tre huse kommer til at koste mellem tre og fire millioner kroner.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Podcast

Lyt: Videoovervågning af hjemmepleje - Fra lummerfætter til principmager

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Randers FC For abonnenter

Middelfart mod Randers FC, siger du? Den har skam også sin helt egen historie

Erhverv For abonnenter

Anders tog på togt og satte sejl til kaptajndrømmen - nu truer finansloven skoleskibene

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Leder For abonnenter

Livsfarligt for lokalsamfundet: Der skal mere fart på, Randers Kommune

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Annonce