Annonce
Randers

Brand nær på hus bekæmpet: Uhøstet mark i brand

Der udbrød brand, formentlig under en mejetærsker, på en mark mellem Demstrup og Sødring fredag eftermiddag. Privatfoto
Kombinationen af flade marker, megen vind og knastørt korn var lige ved at gå galt ved Udbyhøjvej, hvor den primære indsats gik på at redde et hus.
Annonce

Sødring/Demstrup: En brand fredag eftermiddag mellem Demstrup og Sødring blev et kapløb med tiden og vinden for brandfolkene.

- Det var tæt på, denne gang. Det var lige ved at løbe løbsk for os, og ilden havde retning mod et hus ved vejen, så det var vores primære opgave at få det reddet. Det var svære forhold med flade marker, en del vind og meget tørt korn, siger beredskabsinspektør Christian Nøddelund, Beredskab og Sikkerhed Randers.


Det var tæt på, denne gang.

Christian Nøddelund, beredskabsinspektør


Det lykkedes brandfolkene at få stoppet branden, før den nåede til huset.

- Men der brændte et stort areal med uhøstet korn. Det var vel omkring 15-20 fodboldbaner i alt, siger Christian Nøddelund.

Branden blev anmeldt klokken 14.56 ved adressen Udbyhøjvej 692 og begyndte formenligt under mejetærskeren, oplyser beredskabsinspektøren. Det tog godt halvanden time at få ilden under kontrol.

Der var to tankvogne fra Randers, en sprøjte fra Randers, samt assistance fra stationen i Øster Tørslev. Desuden kaldte beredskabsinspektøren på hjælp fra Hobro, men den nåede at blive afblæst, da ilden blev bekæmpet.

Arbejdet var hårdt for brandfolkene i varmen.

- Vi sørgede for at hælde godt med væske på folkene også, siger Christian Nøddelund.

Der brændte omkring 15-20 fodboldbaner af uhøstet mark ved Udbyhøjvej 692 fredag eftermiddag, før brandvæsner fik styr på ilden. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce