Annonce
Randers

Indflytningsklare næste sommer: 24 nye boliger på vej på Vidarsvej

Flot så det ud, da borgmester Torben Hansen og boligforeningsformand Jan Guldmann synkront satte hver sin spade i jorden og igangsatte byggeriet. Foto: Boligforeningen af 1940
Borgmester Torben Hansen og boligforeningsformand Jan Guldmann stod for igangsætningen af nyt byggeri på Vidarsvej, hvor Børnegården Nyvang tidligere lå.
Annonce

Randers: Syv år skulle der gå, fra at Randers Boligforening af 1940 senest indviede nye boliger, 25 rækkehuse på Jordbærvangen, og til at man igen tog fat på et nybyggeri. Det skete onsdag, da foreningens formand Jan Guldmann synkront med borgmester Torben Hansen (S) tog de to første spadestik til 24 nye boliger kaldet Nyvang og med adresse på Vidarsvej.

Borgmesterens og formandens gravearbejde blev overværet af ganske mange mennesker repræsenterende personale, bestyrelse, naboer, kommunen, håndværkere og samarbejdspartnere samt interesserede kommende lejere.

Jan Guldmann havde med andre ord god grund til at være glad, hvilket han da også gav udtryk for at være i sin velkomststale.

Annonce

Tidligere institution

- Det var lige her i disse omgivelser, at vores to første afdelinger i 1941 kunne byde velkommen til boligforeningens første lejere. Vores afdeling 1 her på Energivej blev opført som 18 rækkehuse med hver 2 boliger, og de 36 boliger er her 80 år efter fortsat i god stand – og det samme gælder de 46 boliger i naboafdelingen på Vidarsvej, bedre kendt som afdeling 2, fortalte formanden blandt andet.

De nye boliger bliver opført på grunden, hvor Børnegården Nyvang med vuggestue, børnehave og fritidshjem lå frem til 2018, og hvor både formand Guldmann og borgmester Hansen - fremgik det af de to's respektive taler - har trådt nogle af deres barnesko.

Torben Hansen glædede sig over, at man som by har en blandet boligmasse, og at man også formår at blande almene boliger og private boliger, der efter hans mening giver det bedste samlede udbytte for kommunen som helhed.

Derfor var han også glad for de mange gode almene projekter, som disse år ser dagens lys rundt om i byen, heriblandt dette nye byggeri på Vidarsvej.

Annonce

Indflytning næste år

Nyvang, der forventes klar til indflytning i løbet af sommeren 2021, består som nævnt af 24 boliger. 12 af disse bliver cirka 40 kvadratmeter store, seks bliver 87 kvadratmeter, og seks bliver på 104 kvadratmeter. Den gennemsnitlige pris per kvadratmeter er beregnet til 910 kroner, hvilket betyder en månedlig leje for de tre størrelser på henholdsvis cirka 3000, 6600 og 7900 kroner.

Efter spadestik og taler var der pølser til alle. Foto: Boligforeningen af 1940

Husene er tegnet af Randers Arkitekten, rådgivere er Reeholm & Bredahl, mens risskovfirmaet Høgh & Sønberg har fået hovedentreprisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

Kommentar: De forbandede drikkepenge

Annonce