Annonce
Østjylland

Indstilling: Syddjurs bør droppe tre solcelle-projekter

Udvalget for plan, udvikling og kultur i Syddjurs Kommune indstiller til byrådet, at  planlægning af to solcelleparker ved Mesballe og Høegholm går i gang  i 2021. Og at solcellepark-planer ved Ridsegård, Bjørnholm og Nimtofte opgives. Foto: Annelene Petersen
Planudvalg i Syddjurs Kommune indstiller, at to solcelle-projekter godkendes nu. Tre andre gennemføres ikke.

SYDDJURS: Der kommer ingen solcelleparker ved Ridsegård, Bjørnholm og Nimtofte. Påvirkningen af naturen er for stor. Desuden kommer solcelleparkerne for tæt på bysamfund.

Sådan lyder indstillingen til byrådet fra udvalget for plan, udvikling og kultur, der onsdag behandlede høringssvarene til otte ansøgninger om solcelleparker.

Udvalget indstiller, at der i 2021 starter lokalplanlægning for solcelleparker ved Mesballe og Høegholm.

Annonce

I 2022 vil politikerne tage stilling til, om solcelleprojekter ved Kolind og Dalsgaard skal sættes i gang.

Og i 2023 tager politikerne stilling til solcelleparker ved Sophie Amaliegaard og eventuelt også Margrethelund.

- I udvalget har vi i enighed peget på, hvordan vi vil gribe de kommende års planlægning an. De valgte projekter er dem, der bedst overholder de kriterier, vi har opsat, og som vi vurderer, er de bedst egnede ud fra høringsmaterialet, siger formanden for udvalget for plan, udvikling og kultur, Riber Hog Anthonsen (V) i en pressemeddelelse.

Stor høringsrunde

Han understreger, at beslutningen er taget på baggrund af et stort og grundigt forarbejde. De otte  solcelle-projekter har været i offentlig høring. Her indkom der ikke mindre end 285 kommentarer, ideer og forslag til fremtidig planlægning.

- Jeg er klar over, at solcelleanlæg påvirker vores landskab, men det er også et stort og positivt skridt i retning af en mere grøn kommune, siger Riber Hog Anthonsen.

Udvalget har forventning om, at planlægningen af solcelleprojekterne skal ske i dialog mellem udviklerne, Syddjurs Kommune og lokalsamfundene.

Udvalget udtrykker forventning om, at solcelleparkerne påvirker omgivelserne så lidt som muligt. For eksempel ved at plante skærmende træer og buske.

Desuden skal projekterne blandt andet tage hensyn til dyre- og planteliv og sikre naboernes adgang til stiforløb og natur.

Byrådet behandler sagen onsdag 23. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce