Annonce
Læserbrev

Reklame. Influencers udnytter andre menneskers tillid for penge

Læserbrev: I lyset af programmet "Kontant" sendt på DR 25. september, som omhandlede såkaldte influencers, som har anbefalet skadelige og ufunktionsdygtige produkter via reklamer for at tjene penge, herunder et tandblegningsprodukt, som indeholdt hele 75 gange så meget brintoverilte, som anbefales, er vi nødt til at vågne op.

Kendte mennesker udnytter i flæng den tillid, der er til dem, og pådutter os produkter uden selv at vide, om de virker eller er direkte skadelige. Ligegyldigheden er mærkbar, da der allerede fem dage efter programmets udsendelse blev anbefalet endnu et tandblegningsprodukt af flere influencers inde på Instagram. Proceduren var den samme, firmanavnet var et andet, men fælles var, at ingen af dem vidste, hvad det pågældende produkt indeholdt og ikke var interesseret i at undersøge det.

Det er en stigende problematik, og der efterlades ingen ansvar overhovedet på de såkaldte influencers, men de har en enorm påvirkning af den yngre generation. De anses som rockstjerner, og folk står ukritisk i kø for at være ligesom dem og suger derved til sig af alle deres anbefalinger.

Jeg mener, at vi er nødt til at få sat en stopper for udnyttelsen af andre menneskers tillid for penge. Der skal lovgives på området, det skylder vi forbrugerne. Folk, der anbefaler produkter, skal kunne stå til ansvar for det. For hvis de ved, at der venter en bøde, så kan det tænkes, at de fremover vil tjekke op på, hvad produkterne indeholder. Derfor er mit forslag, at der skal fastsættes en lov, som gør det muligt at straffe influencers med en bøde, hvis de har anbefalet produkter, der ikke virker eller er skadelige.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hallo. Må vi så være her?

Ægtepar består ikke af en mand og en kvinde, men af to personer, der er gift med hinanden. Det fremgår af den opdaterede udgave af Den Danske Ordbog. Samme ordbog kan dog godt acceptere, at man kan tale om et brudepar, selvom der ikke er nogen brud til stede, når to mænd bliver gift. Sproget udvikler sig. Forandrer sig. Hvad det også skal. Men i denne tid affyres der geværsalver af krav om rettelser fra minoritetsgrupper, der føler sig forurettede. Og naturligvis skal det korrekte sprog ikke støde mennesker. Omvendt er der mange, der er godt trætte af, at sproget er blevet en politisk kampplads, orkestreret af vakse krænkelsesparate mennesker. Så må man ikke lave indianerfest på Københavns Universitet, fordi det virker krænkende. Pippis far er forlængst blevet konverteret til bovlam konge i Sydhavet. Det svenske ord hen, der bruges om begge køn, lurer lige om hjørnet. For det bliver vel løsningen, hvis der er en pige, der ikke vil kaldes hun, eller en dreng, der ikke vil kaldes han. Det er bare synd for det store flertal af piger og drenge, der hellere end gerne vil være en hun og en han. De samme børn skal også forholde sig til kønsneutrale toiletter og baderum. De bliver nærmest tvunget til at reflektere over deres køn, fordi der er nogle få ulykkelige børn, der har et problem med deres kønsorientering. De skal naturligvis hjælpes og have al den støtte, de har brug for. Hvad mon Den Danske Ordbog vil sige til en henvendelse fra vestjyder, der ikke føler sig inkluderet i det danske samfund, medmindre vi får genindført ordet a i stedet for jeg. Deres bedsteforældre sagde a derhjemme, men ifølge dansk retskrivning skulle de lære at skrive jeg i skolen. Måske de føler sig krænkede. Måske de vil have en rettelse føjet ind i ordbogen ved næste opdatering, så jeg også kan udtales a og betyde det samme. Og mens vi går og tænker over, hvad det næste nye sproglige påfund bliver, køber ganske almindelige praktiserende muslimer boller i Føtex. Revnende ligeglade med, om det hedder juleboller eller vinterboller - bare kvaliteten er i orden.

Annonce