Annonce
Læserbrev

Reklame. Influencers udnytter andre menneskers tillid for penge

Annonce

Læserbrev: I lyset af programmet "Kontant" sendt på DR 25. september, som omhandlede såkaldte influencers, som har anbefalet skadelige og ufunktionsdygtige produkter via reklamer for at tjene penge, herunder et tandblegningsprodukt, som indeholdt hele 75 gange så meget brintoverilte, som anbefales, er vi nødt til at vågne op.

Kendte mennesker udnytter i flæng den tillid, der er til dem, og pådutter os produkter uden selv at vide, om de virker eller er direkte skadelige. Ligegyldigheden er mærkbar, da der allerede fem dage efter programmets udsendelse blev anbefalet endnu et tandblegningsprodukt af flere influencers inde på Instagram. Proceduren var den samme, firmanavnet var et andet, men fælles var, at ingen af dem vidste, hvad det pågældende produkt indeholdt og ikke var interesseret i at undersøge det.

Det er en stigende problematik, og der efterlades ingen ansvar overhovedet på de såkaldte influencers, men de har en enorm påvirkning af den yngre generation. De anses som rockstjerner, og folk står ukritisk i kø for at være ligesom dem og suger derved til sig af alle deres anbefalinger.

Jeg mener, at vi er nødt til at få sat en stopper for udnyttelsen af andre menneskers tillid for penge. Der skal lovgives på området, det skylder vi forbrugerne. Folk, der anbefaler produkter, skal kunne stå til ansvar for det. For hvis de ved, at der venter en bøde, så kan det tænkes, at de fremover vil tjekke op på, hvad produkterne indeholder. Derfor er mit forslag, at der skal fastsættes en lov, som gør det muligt at straffe influencers med en bøde, hvis de har anbefalet produkter, der ikke virker eller er skadelige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce