Annonce
Navne

Inge Thomsen har aftjent sin 'værnepligt'

Inge Thomsen blev i 2003 hædret med Dronningens Emblem for sin store indsats, og hun har også modtaget Røde Kors' Fortjenesttegn. Foto: Lars Rasborg

Fra 6. april har Inge Thomsen har valgt at stoppe sit virke som formand for Røde Kors i Randers.

Annonce

Randers: Røde Kors' lille genbrugsbutik på Mariagervej bugner af tøj på stativer og sko og nips i kasser på gulvet. Faktisk er der så meget af det, at det kan være svært at se, hvor Inge Thomsen gemmer sig. Men hun er at finde i butikken indtil 6. april. For den dag har hun afskedsreception efter mange år som formand for Røde Kors-lokalafdeling i Randers.

- Efter 32 år synes jeg efterhånden, at jeg har aftjent min værnepligt, siger Inge Thomsen med et smil.

Annonce

Nogle spændende år

Igennem en årrække sad Inge Thomsen i bestyrelsen som formand for både Røde Kors Børnehaven på Dragonvej samt Røde Kors Børnehaven »Skovly«. Og det var netop på den baggrund, at hun i 1985 blev opfordret til at stille op som formand for lokalafdelingen i Randers, da den daværende formand var syg.

Det valgte Inge Thomsen at gøre, og kort efter blev hun valgt. De sidste 32 år har hun derfor siddet som formand for lokalafdelingen, men hun har også siddet som amtskredsformand frem til kommunalreformen i 2007 samt i Røde Kors' hovedbestyrelse.

- Det har været nogle spændende år med mange både spændende og udfordrende projekter, fortæller Inge Thomsen, der på nærmeste hold har oplevet, hvordan Røde Kors i Randers har ændret sig fra primært at finde besøgsvenner til ensomme ældre til i dag at favne langt bredere med blandt andet en nørkleklub, et krisecenter for voldsramte kvinder samt aktiviteter for flygtninge, der er kommet her til landet.

Annonce

Grebet af genbrug

I sin tid som formand har Inge Thomsen blandt andet været - og er stadig - primus motor for Røde Kors' guider på Regionshospitalet Randers - et projekt, der startede for otte år siden, og som betyder, at man ved forhallen til hospitalet kan møde hjælpsomme guider fra Røde Kors, der gerne giver en hjælpende hånd med for eksempel at finde rundt på det store hospital.

- Det er et dejligt arbejde. Vi har 25 guider deroppe, som alle er utroligt glade for deres arbejde, og også sygehuset og hospitalets besøgende er glade for, at de er der, fortæller Inge Thomsen.

Derudover var hun også med, da Røde Kors Randers fik sin første genbrugsbutik for 12,5 år siden.

- Vi havde egentligt ikke tænkt, at vi skulle have en genbrugsbutik. Men da lokalerne blev ledige efter 33 år med samme ejer, så tog vi chancen. Og det har vi ikke fortrudt, siger Inge Thomsen, der selv holder af at stå i butikken på Mariagervej.

- Man bliver lidt grebet af det, fortæller hun.

Annonce

På tide at holde

Spørger man, hvad Inge Thomsen kommer til at savne mest ved at stoppe som formand, lyder svaret prompte:

- Det hele. Det tror jeg. For det er næsten blevet en livsstil. Jeg bruger jo nærmest alle timer i døgnet på Røde Kors, fordi det er så vidt forgrenet et arbejde, siger hun.

Men når det gælder beslutningen om at sige farvel til formandskabet efter 32 år, er hun sikker i sin sag.

- Jeg har vendt og drejet alle knapper. Og faktisk tog jeg først den endelige beslutning dagen før generalforsamlingen. Men jeg synes alligevel, at nu skulle det være, at jeg holdt, siger Inge Thomsen.

Annonce

Nogle spændende år

Selv om Inge Thomsen med beslutningen siger farvel til de fleste af Røde Kors' aktiviteter, som hun tidligere har beskæftiget sig med, vil hun i første omgang fortsætte med at varetage arbejdet med at lede Røde Kors-guiderne på Regionshospitalet Randers.

Desuden har Inge Thomsen gennem en længere årrække haft en del aktiviteter ved siden af sit virke som formand for Røde Kors, blandt andet som formand for OK klubben, der varetager Oplysning og Kultur for pensionister, samt som redaktør for Venstres medlemsblad »Kronbladet. Så hun kan sagtens finde på noget at bruge den ekstra tid på.

Reception

Røde Kors holder afskedsreception for Inge Thomsen 6. april kl. 16 i Fritidscentret i Vestergade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Fra U17-bold til håndboldligaen: - Jeg havde slet ikke regnet med at skulle stå her nu

Annonce