Annonce
Randers

Ingen er bedre til kikkertundersøgelser af livmoderen og til behandling af lårbensbrud end randerslægerne

Regionshospitalet Randers er stedet, hvis man skal have foretaget en hystereskopi eller behandlet et lårbensbrud, og man samtidig vil være sikker på at få landets bedste behandling. Foto: Helle Brandstrup Larsen
I nyhedsavisen Dagens Medicins kåring af Danmarks bedste hospitaler indtager Regionshospitalet Randers førstepladsen i to kategorier. Det randrusianske sygehus er bedst til dels kikkertundersøgelser af livmoderen, dels hoftenære lårbensbrud.

Randers: Har man brug for at få foretaget en kikkertundersøgelse af livmoderen, en såkaldt hystereskopi, eller er man så uheldig at brække lårbenet tæt på hoften, skal man trods alt være glad, hvis man er bosat i eller i nærheden af Randers.

Ingen i hele landet er nemlig bedre end lægerne på Regionshospitalet Randers til netop disse to typer behandlinger.

Det er nyhedsavisen Dagens Medicin, som i sin årlige kåring af Danmarks bedste hospitaler har placeret randerssygehuset på en førsteplads, når det gælder de nævnte to behandlinger.

Overlæge Lone Dalsgaard fra afdelingen for kvindesygdomme og fødsler glæder sig over førstepladsen indenfor hystereskopi, som afdelingen i øvrigt indtager for anden gang. Også for to år siden var Randers bedst.

- Og så har vi de seneste to år bidt Herning i haserne i kampen om at være bedst til fødsler, fortæller Lone Dalsgaard.

Annonce

God ledelse og målrettethed

Bedt om at give et bud på, hvad der har ført til førstepladsen i hystereskopi, siger hun:

- Vi arbejder jo altid målrettet på hele tiden at udvikle os, og vi arbejder i specialiserede teams. Når det lykkes at udvikle behandlingen til at være et både effektivt og skånsomt indgreb for patienten, skyldes det også, at vi har en dygtig ledelse, som bakker op ved dels at rekruttere kvalificerede medarbejdere, dels sørge for, at vi kan indkøbe det nødvendige udstyr.

Lone Dalsgaard tilføjer, at hverken hun eller kollegerne jo går og overvejer, hvad de skal gøre for at vinde titlen hos Dagens Medicin.

- Men man bliver da glad, når man vinder, og det motiverer da også til fortsat at arbejde på at blive endnu bedre, siger hun.


Vi arbejder jo altid målrettet på at hele tiden at udvikle os, og vi arbejder i specialiserede teams. Når det lykkes at udvikle behandlingen til at være et både effektivt og skånsomt indgreb for patienten, skyldes det også, at vi har en dygtig ledelse, som bakker op ved dels at rekruttere kvalificerede medarbejdere, dels sørge for, at vi kan indkøbe det nødvendige udstyr.

Lone Dalsgaard, overlæge, afdelingen for kvindesygdomme og fødsler


Hystereskopi er som nævnt en kikkertundersøgelse af livmoderen, men finder man eksempelvis en polyp eller en muskelknude, fjerner man den ved samme indgreb.

Annonce

Randersmodellen

Vi har allerede, 3. februar, fortalt om "Randersmodellen" indenfor behandling og ikke mindst efterbehandling af patienter med hoftenære lårbensbrud. Randersmodellen betegner en række procedurer, som sættes i værk, når en patient har været gennem behandling for et hoftenært lårbensbrud, hvilket især er farligt for ældre patienter.

Modellen er blevet til i et projekt, hvor hospitalsansatte, kommunalt plejepersonale samt patienter og deres pårørende de seneste to år har arbejdet tæt sammen om at finde den bedst mulige overgang fra hospital til kommunal pleje.

- Et hoftenært lårbensbrud er farligt for ældre patienter, så et godt samarbejde med kommunerne er en forudsætning for, at sådan et projekt lykkes. Vi kan se, at vi i forløbet har nedsat genindlæggelse og fået hurtigere mobilisering af patienten, fortalte Michael Tjørnild i forbindelse med omtalen af modellen.

Tjørnild er ledende overlæge på Ortopædkirurgi og har stået i spidsen for projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Randers FC For abonnenter

Næsten uanset, hvor Thomasberg kigger hen, kan han se folk, der leverer varen

Annonce