Annonce
Kultur

Ingen klar udmelding fra Randers Festuge. Nu skal der regnes på tallene

Karoline Budtz optræder Med Randers Kammerorkester ved festugens pensionistkaffebord i Arena Randers og dagen efter på Værkets Amfiscene. Arkivfoto: Annelene Petersen
Selvom de politiske partier er blevet enige om en yderligere genåbning af Danmark, så bliver der ikke med et snuptag åbnet for alle sluser i uge 33, når Randers fejrer sin festuge.

Randers: Mens de store festivaler Roskilde, Tinderbox, Northside med flere aflyser på stribe efter tirsdag nats genåbningsaftale mellem regeringen og de politiske partier, så står det fast, at der bliver afviklet en Randers Festuge i uge 33.

Men der er slet ikke nogen klarhed over, hvordan det færdige program kommer til at se ud. Hvis man går ind på festugens hjemmeside kan man se, at Randers Bibliotek afvikler en forfattervandring 19. august med Helle Helle, Thomas Korsgaard og Nikoline Werdelin. Det står også fast, at Værket og Randers Kammerorkester arrangerer koncert på Amfiscenen.

Men ellers er det småt med sikre arrangementer - endnu.

Annonce

- For det første er festugen brugergenereret. Og det er således arrangørerne selv, der lægger ind på hjemmesiden, hvilke arrangementer de afvikler hvornår. Derfor viser hjemmesiden lige nu ikke et retvisende billede, forklarer eventchef Mette Bertelsen, der ikke har et overblik over, hvordan festugen i år vil komme til at se ud.

Men der bliver en festuge. Det har bestyrelsen for længst besluttet. Spørgsmålet er, hvor stor opbakningen bliver blandt de private arrangører.

Disse arrangementer ligger fast

13. august: Urpremiere på det musikalske drama "Sven fra Randers" på Randers Teater.

13. august: Johnny Madsen Band på Værkets Amfiscene.

14. august: Lars Lilholt Band på Værkets Amfiscene.

17. august: Pensionistkaffebord med Ivan Pedersen og Karoline Budtz i Randers Arena.

18. august: Ivan Pedersen og Karoline Budtz på Værkets Amfiscene.

- Jeg vil tro, at vi om et par uger ved, hvordan det hele kommer til at se ud. Men lige nu er arrangørerne i tænkeboks og overvejer, om de vil og kan gennemføre deres arrangementer med de regler og restriktioner, som kommer til at gælde efter nattens genåbningsaftale, siger hun.

Det er med andre ord hele det praktiske og økonomiske apparat, der skal gentænkes, førend programmet kan skrives. Det plejer at rumme op til 500 aktiviteter.

Koncert med coronapas

Hun erkender, at mange ting skal falde på plads, førend hun kan melde klart ud, hvordan festugen bliver. Og så skal der tænkes kreativt i forhold til, hvordan man åbner festugen. Den er senest blevet skudt i gang med et åbent musikalsk arrangement på Rådhustorvet.

Ivan Pedersen har to engagementer i Randers Festuge, hvor han optræder sammen med Karoline Budtz. Arkivfoto

- Men vi ved ikke, hvordan det eventuelt kan afvikles. For det er svært at sektionsopdele et byrum som Rådhustorvet, som det kræves. Og det bliver også en øvelse i sig selv at finde ud af, hvordan man afvikler arrangementerne i jazztelt og oktobertelt. Alle er afventende og regner på, hvor mange de må lukke ind og på den baggrund tage en vurdering af, om det økonomisk kan løbe rundt, siger eventchefen, der er glad for, at man nu har fået en fast ramme at arbejde ud fra.

- Men der er stadig mange overvejelser. Så lige nu går vi i gang med en runde for at høre, hvad holdningen er blandt arrangørerne efter tirsdagens udmelding.

Med i regnskabet er også korpset af frivillige, der er en forudsætning for at afvikle de større arrangementer.

Men midt i al usikkerheden ligger en ting ligger helt fast: Man har kun mulighed for at deltage i festen, hvis man kan fremvise gyldigt coronapas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce