Annonce
Randers

Ingen nationalsang men masser af hep: Sådan er retningslinjerne til 'Randers Åbner Op'

Fodboldfesten flyttes i år fra Østervold til parkeringspladsen ved Arena Randers. Arkivfoto: Annelene Petersen
På fredag starter den månedlange folkefest under navnet 'Randers Åbner Op', når Queen Machine går på scenen. Men hvad kommer der til at ske? Og skal man selv have mad, drikkevarer og stole med? Vi har samlet svarene på en lang række spørgsmål, der giver dig en komplet guide til festlighederne herunder.

Randers: På fredag lyder startskuddet til den månedlange arrangementsrække kaldet 'Randers Åbner Op', når Queen Machine åbner ballet med, hvad de lover er en koncert ud over det sædvanlige.

Den efterfølgende måned vil parkeringspladsen foran Arena Randers byde på alt fra koncerter, børneunderholdning, film, comedy og EM-bold.

På plakaten optræder så forskellige navne som Hr. Skæg, Dodo and The Dodos, Kaya Brüel & Ole Kibsgaard, Jonah Blacksmith og Sigurd Barrett. Der er altså lidt for enhver smag.

Annonce

Men hvad må man, og hvad skal man? Det  har de seneste dage af flere omgange været diskuteret i facebookgrupper og på de forskellige events, der er oprettet til lejligheden.

Vi har ringet til arrangørerne for at få at vide, hvad der er op og ned, inden det hele løber af stablen på fredag.

Sådan gør du

Pladsen er inddelt i to zoner med plads til 500 deltagere. Man køber billet til nummererede stole i zonerne. Deltagerne sidder som udgangspunkt på hver anden plads, med mindre man har købt billetter sammen.

Scenen/storskærmen har fronten mod Fyensgade og bagsiden mod Viborgvej, så den aflange parkeringsplads udnyttes bedst muligt.

For at komme ind i zonen skal man kunne fremvise billet og gyldigt coronapas/negativ test. De bliver tjekket af to forskellige medarbejdere for at undgå kødannelse.

Der må ikke medbringes mad og drikke af nogen art på pladsen. Der er bar og madbod samt toiletter i begge zoner.

Da arrangementerne foregår under åben himmel, er der ikke krav om mundbind eller visir.

Det er ikke tilladt at synge fra siddepladserne, og man må derfor nøjes med at nynne med på alt fra nationalsangen til 'Vågner i Natten'.

Imellem hvert arrangement sluses publikum ud, så stole og toiletter kan afsprittes. Det er altså ikke muligt at blive i zonen, selvom man har billetter til to på hinanden følgende arrangementer.

Restriktionerne er de samme til alle events, der holdes i perioden, med mindre retningslinjerne lempes i mellemtiden.

Annonce

Kom frisk

Selvom man måske skulle tro, det kunne friste med musik, bold og højt humør, har billetsalget indtil videre ikke ligefrem været prangende, fortæller Kristian Gislason, der er direktør i Futurelive.

Han håber, at der er flere, der vil købe billetter, når de enkelte events kommer tættere på.

- Det ser skidt ud lige nu. Vi har i gennemsnit solgt omkring 300 billetter per event. Så der er lang vej igen, forklarer direktøren.

Han håber, at randrusianernes tøven bunder i, at de lige vil se vejret og restriktionerne an, før de beslutter sig.

- Vi er jo efterhånden vant til, at alt bliver aflyst, så der er måske også nogen, der ikke tror på, at det bliver til noget, siger han.

Hvad er 'Randers Åbner Op'?

'Randers Åbner Op' er en række arrangementer, der afholdes på parkeringspladsen ved Arena Randers i perioden 11. juni til 11. juli.

Der er plads til op mod 1000 mennesker i to zoner af 500.

Arrangementerne er en blanding af musik, comedy, EM-fodbold og underholdning for de mindste.

Der skal købes billet til arrangementerne, og billetpriserne ligger mellem 30 og 350 kroner stykket.

Se det fulde program og køb billetter på randersaabnerop.dk

'Randers Åbner Op' er et samarbejde mellem eventbureauet Futurelive, Arena Randers og Randers Event.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce