Annonce
Håndbold

Ingen sejre til Randers HK og Randers HH's talenter: Få reaktionerne på weekendens kampe her

Ud af tre lokale håndboldkampe i weekenden var det kun Randers HH's U17-hold, som fik point. U19-holdene hos Randers HH og Randers HK måtte derimod sande, at tekniske fejl er dyre. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Tekniske fejl blev kostbare for Randers HH's U19-drenge, mens U17-holdet hentede et flot point mod nordjysk tophold. For Randers HK's U19-hold blev det til et spændende møde med et utraditionelt forsvar, men resultatet var knap så interessant.
Annonce

Randers: Ingen af de tre talenthold, der var i aktion for Randers HH og Randers HK i weekenden, formåede at hive en sejr i land. Tættest på kom Randers HH's U17-drenge.

Få reaktionerne på kampene her.

Utraditionelt forsvar gjorde kål på Randers HK-talenter

For en sjælden gangs skyld stod Randers HK's U19-piger over for noget så utraditionelt som et 3:3-forsvar, da de søndag mødte Aalborg.

Det slap kronjyderne ikke særlig godt fra, selvom de egentlig var godt forberedt på det. Hurtigt var holdet bagud 1-4 og hang egentlig efter derfra. Slutresultatet på 25-20 til de nordjyske gæster var derfor ikke til at rokke ved.

- Det var fedt at møde et anderledes forsvar, men vi laver for mange tekniske fejl til min smag, og der er Aalborg forholdsvis gode til at komme afsted og straffe os. De har talentmassen til at ligge helt i toppen, og de var et bedre hold på dagen, men vi er ærgerlige over ikke at få point på hjemmebane, siger Mikkel Thomassen, cheftræner for Randers HK U19.

I modsætning til gæsterne havde randrusianerne ikke helt så godt styr på forsvarsspillet i starten.

- De første 20 minutter dækker vi 5:1, men vi taber for mange dueller, hvilket gør det svært for os. Derefter går vi ned i et 6:0-forsvar, hvor vi får bedre fat og gør det mere kompakt, så vi får lidt mere styr på, at de får deres skud og brud, hvor vi gerne vil have det, siger cheftræneren.

To målfarlige spillere

Til gengæld fungerede overtalsspillet glimrende hele kampen, mens to af spillerne også lyste op, selvom det ikke var nok til to point.

- Cecilie Kilsgaard spiller en god kamp i bagkæden, hvor hun laver fem mål på fem forsøg. Deres offensive forsvar passer hende fint, fordi hun kan bruge sin hurtighed til at angribe rummene, og hun er med til at løsninger for os.

- Christina Hansen på stregen var også vigtig. Hun laver fem mål og er meget med i det opbyggende spil som bandespiller. Derudover kæmper hun en brav kamp på stregen og er undervejs med til at stabilisere vores forsvar, siger Mikkel Thomassen.

Resultatet betyder, at Randers HK har vundet én og tabt én indtil nu, og næste opgave for de kronjyske talenter er på onsdag på udebane mod Århus United.

U19, liga

Randers HK - EliteHåndbold Aalborg Ungdom 20-25 (10-14)

Randers: Cecilie Kilsgaard 5, Astrid Lynnerup 4, Christina Hansen 3, Signe Schaar 2, Laura Nielsen 2, Tania Knudsen 2, Sofie Dohn 1, Frida Møller 1.

Pinlige boldtab skyld i røvfuld til Randers HH's U19-drenge

Randers HH's U19-drenge lærte lørdag, hvordan man ikke skal spille angrebsspil, hvis man gerne vil have point på kontoen i ligaen.

Kronjyderne tabte med 11 mål til Århus, hvilket primært skyldtes en dumpet første halvleg.

- Vi spiller egentlig godt angrebsspil og kommer frem til mange gode situationer, men halvdelen af gangene laver vi en teknisk fejl. Vi smider bolden væk 13 gange i første halvleg, som gør, at vi bliver straffet på kontra, siger Kim Johansen, træner for Randers HH U19.

- Det er sindssygt frustrerende, når vi stor ok i forsvaret og vores målmand, Mathias Dorgelo, også står rigtig fint. Det er decideret pinligt, at vi ikke kan finde ud af at kaste og gribe, når vi skal afgøre det i angrebet. Det er et alt for lavt niveau af drengene, som bliver straffet af en god modstander, tilføjer han.

Århus er seedet til at slutte højere i rækken end Randers HH, så det glæder trods alt cheftræneren, at spillerne kunne spille næsten lige op med århusianerne de sidste 30 minutter.

- Drengene fik hevet sig selv op forsvars- og angrebsmæssigt, hvor vi tacklede hårdere og minimerede vores fejl. Mads Roed, som er fløj, kom også ud i bagkæden, hvor han gjorde det rigtig godt og lavede syv mål fra, siger Kim Johansen.

- Århus er på papiret bedre end os, men vi havde håbet at kunne drille dem. Det kunne vi også i anden halvleg, men vi fik set, at vi bliver kørt over, hvis vi ikke er til stede, som det var tilfældet i de første 30 minutter, siger træneren.

Randers HH - Århus Håndbold 26-37 (12-22)

Randers: Mads Roed 9, Emil Vrang 4, Mathias Olsen 4, Mathias Jessn 3, Martin Vemmelund 2, Tobias Degn 2, Magnus Vistoft 1, Søren Enøe 1.

Randers HH-talenters ene point føles som en sejr

Randers HH fik en hård start på sæsonen, da de på udebane blev rundbarberet med 19 mål mod Mors/Skyum, og man kunne på forhånd godt have frygtet et lignende scenarie, da stærke Aalborg Håndbold lørdag var på besøg i Arena Randers.

Men de unge kronjyske talenter stod imod og hev efterårets første point i hus med slutresultatet 26-26.

- Aalborg er et hold, som måske er i top 6 i Danmark. Det er altså flot, at vi driller dem. Det føles stort set som en sejr for os, og drengene skal have ros for at de stepper op, tror på tingene og giver dem modstand hele vejen, siger Kasper Krogh, træner for Randers HH U17.

Det var ikke kun i forhold til sæsonpremieren, at talenterne formåede at hæve niveauet. Det skete også undervejs i kampen, hvor forsvaret kom langt bedre med undervejs i et opgør, hvor to tredjedel af alle mål blev scoret den første halve time.

- I første halvleg var der ikke rigtig nogle af de to holds forsvar, som fungerede. Vi dækkede 5:1 hele kampen, men rettede nogle ting til i pausen, så vi fik skiftet rigtigt og åbnet huller der, hvor vi gerne ville have Aalborg til at skyde fra. Det er små ting, men det gav pote, og så gav drengene den maksimalt gas, siger Kasper Krogh.

Kronjydernes eget angrebsspil blev dog også mere udfordret i den periode.

- Aalborg trådte også i karakter i forsvaret, så vi var gode til at gøre det hårdt for hinanden, så begge hold blev småtrætte. Men drengene skal have cadeau for at gøre som aftalt ved at lade bolden arbejde og turde tage udfordringerne mand-mand, siger cheftræneren. /MATMS

U17, 1. division

Randers HH - Aalborg Håndbold 26-26 (16-18)

Randers: Lasse Drud 7, Mads Dahl 6, Viktor Wolf 3, Anders Christensen 3, Lukas Trier 3, Bertram Christiansen 2, Alexander Evers 1, Christian Illum 1.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Her er dokumentationen: TV2 inviterede til skjulte optagelser, men kommunen takkede nej

Annonce