Annonce
Randers HK

Ingen skjulte guldkuverter i skuffen: Randers HK er langt fra i mål

Henrik Schaar (th.) har sat sig i formandsstolen i Randers HK's betyrelse og knokler for at redde klubben fra konkurs. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Aktietegningen i Randers HK, der skal redde klubben fra at dreje nøglen om, har indtil videre givet en lille million. Der er lang vej til minimumkravet på tre millioner, og bestyrelsesformand, Henrik Schaar, understreger, at der ikke er skjulte aftaler i skuffen. Man er langt fra målet med kun få uger til deadline.
Annonce

Randers: En lille million.

Det er status på den i igangværende aktietegning i Randers HK, som har kørt siden midten af oktober. Dermed er der stadig langt op til de tre millioner, som skal til for at klubben kan drives videre efter nytår.

- Det er flot, at der er samlet tæt på en million, men vi er på ingen måde i mål. Der skal en god slutspurt til, og jeg håber inderligt, at der er mange i Randers, der har kridtet skoene og er klar. Jeg løber gerne rundt i hele byen for at få det her til at lykkes, fortæller Randers HK-bestyrelsesformand, Henrik Schaar, der ved udgangen af november overtog formandsposten fra Peter Møller Lassen.

Bestyrelsesformanden fastslår, at hvis nogle skulle have fået opfattelsen af, at klubben allerede er i mål i kraft af endnu ikke offentliggjorte tilsagn, er det på ingen måde virkeligheden.

- Jeg kan blankt afvise, hvis nogle har på fornemmelsen, at der allerede ligger underhåndsaftaler, og den fortsatte aktietegning derfor er skuespil. Sandheden er, at vi er i en god dialog med nogle, men intet er på plads, og vi har brug for hjælp, siger Henrik Schaar.

Klubben har kun lige fået samlet sammen til at udbetale løn til at alle ansatte per 1. december, og ifølge den nyudnævnte formand når enderne også kun akkurat sammen for resten af året.

- Det var på et hængende hår til 1. december, men vi har styr på året ud i det omfang, det er muligt. Lønninger er vores førsteprioritet, men vi har også kreditorer, som står og banker på for at få deres penge, så jeg ville ønske, at vi var et andet sted likviditetsmæssigt, fortæller Randers HK-formanden.

Sagen kort

Randers HK kæmper i dette efterår en kamp for at overleve økonomisk.

Baggrunden er, at klubben kom ud af sidste sæson med et underskud på knap fem millioner kroner før skat.

Det store underskud i sidste sæson har skabt en negativ egenkapital på 4,6 millioner kroner. Det betyder, at Randers HK kommer på Dansk Håndbold Forbunds sorte liste over klubber, der ikke må tegne nye kontrakter.

Derfor har Randers HK sat en kampagne i gang, hvor byens borgere og virksomheder kan tegne B-aktier. Indtil videre er der solgt aktier for omkring en million kroner, men der skal sælges for mindst tre millioner kroner inden jul, hvis klubben skal drives videre efter nytår.

Lykkes det at sælge aktier for mindst tre millioner kroner, vil klubbens egenkapital igen være positiv, da der samtidig er långivere i selskabet, som er indstillede på at konvertere deres lån til aktier. Dermed vil Randers HK efter nytår være berettiget til igen at indgå kontrakter.

Randers HK har desuden fremlagt et budget for sæsonen 2020/21, hvor klubben blot kalkulerer med syv millioner kroner i omsætning og en markant reduktion i omkostningerne. Det betyder, at klubben forventer at have driften tilbage i balance allerede fra den kommende sæson.

Annonce

Primært private

Aktietegningen skal sikre fremtiden, og her har primært private været i lommerne i indsamlingens syv første uger.

- Langt størstedelen er kommet fra private, men også enkelte virksomheder er kommet med. Det private engagement viser, at der er en stor folkelig opbakning, men der er stadig lang vej, fortæller Henrik Schaar.

Ifølge bestyrelsesformanden er klubben i god dialog med nogle større investorer, men han fastholder, at det langt fra er ensbetydende med, at samtalerne fører til økonomisk støtte.

- Vi ringer på døre og appellerer til alle de erhvervsdrivende i byen. Vi er i fin dialog med mange, og jeg håber inderligt, at det udmønter sig i noget konkret, fortæller han.

Annonce

Voldsomme konsekvenser

Den positive kontakt til nogle større investorer får Henrik Schaar til fortsat at være optimistisk i forhold til nå målet på tre millioner kroner, selvom der kun er 14 dage at løbe på, inden de første optællinger skal gøres.

- Jeg håber, at julen er gavernes og miraklernes tid. Forhåbentlig får vi nogle af de større investorer med, men det er vigtigt for mig at sige, at det alvorligt. Folk må ikke tro, at det bare kommer, og der er ikke tid til at vente.

- Når aktietegningen lukker op mod jul, så skal vi trykke på en grøn eller en rød knap i bestyrelsen, og den røde har altså uoverskuelige konsekvenser, fortæller Henrik Schaar.

Nedrykning til 2. division og annullering af samtlige kontrakter er blot nogle af konsekvenserne, ligesom en konkurs med garanti også vil ramme ungdomsafdelingen i form af spillerflugt til mere attraktive miljøer.

Vidtrækkende konsekvenser.

- Det er en katastrofe for hele byen, hvis det her ikke lykkes. Der er ikke tid til at sidde derude og se tiden an. Vi er dybt taknemmelige for al den støtte, vi har fået indtil nu, men jeg vil også appellere til alle andre om at hjælpe os.

- Jeg er optimistisk, for det synes jeg, der er grund til, men vi skal også være realistiske. Vi skal ikke tro, at de kommer flyvende. Vi skal knokle benhårdt og har stadig brug for enorm støtte, siger bestyrelsesformanden.

20. december lukker den pop up-butik, som klubben har åbnet i midtbyen i forbindelse med aktiekampagnen, og der drager klubbens bestyrelse de første konklusioner om fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Profiler vender tilbage til Europa-jagt

Annonce