Annonce
Østjylland

Ingen tal om corona-smitte i regionen: Direktør vil ikke tælle corona-smittede ansatte

- Ro på, siger koncerndirektør Ole Thomsen, Region Midtjylland. Han gætter på, at under tre promille af regionens ansatte er smittet med Corona. Arkivfoto: Ole Feldt-Rasmussen.
Koncerndirektør Ole Thomsen, Region Midtjylland prioriterer kræfterne på at håndtere krisen og hjælpe patienterne og vil ikke bruge dem på administrativt arbejde. Men et forskningsprojekt kan hjælpe med at finde tallene for ansatte med smitte.

Randers: To af landets fem regioner har oplyst, hvor mange ansatte, der er konstateret smittet med Corona, og hvor mange, der er raskmeldte igen. Region Hovedstaden oplyser, at 191 har været smittet siden 6. marts og 70 er raskmeldt, i Region Sjælland er tallene henholdsvis 33 og 20.

Men Region Midtjylland kan ikke oplyse omfanget af smitte blandt de omkring 25.000 ansatte i hele regionen, og heller ikke udbredelsen af smitte blandt personalet på sygehusene.

Det siger koncerndirektør med ansvar for sundhedsområdet, Ole Thomsen:

- Jeg vil ikke bede mit personale registrere det. Jeg har sagt til dem, at de ikke skal bruge flere kræfter på administrativt arbejde, end de plejer.

Men efter de to regioner på Sjælland har offentliggjort tallene, har der været pres på Region Midtjylland for at gøre det samme, og derfor undersøger Ole Thomsen nu, om de efterspurgte tal kan findes frem på en måde, som ikke belaster personalet på sygehusene.

Annonce

Forskning

- Tallene for smittede med Corona findes i et igangværende forskningsprojekt, hvor de smittede er registreret med deres cpr-numre. Og vi har samtidig et system med sygefravær registreret på cpr-numre, og vi har netop fået at vide, at det er lovligt at kombinere de to registre. Men jeg kan ikke sige, hvornår vi har tallene, forklarer Ole Thomsen til Randers Amtsavis.

Er du ikke selv interesseret i at vide det?

- Det er oplysninger, som er rare at have, men de er ikke livsnødvendige.

Har du ikke brug for et overblik over, om Corona-smitte truer bemandingen på sygehusene?

- De har oplysningerne ude på afdelingerne og bruger dem til at planlægge deres arbejde. Men det kan også være nyttigt for mig, hvis det går ud over vores plan med at uddanne personale til at varetage funktioner på intensivafdelingerne. Der har vi regnet med et sygefravær på 10 procent som en forudsætning i den plan, og det er vi ikke i nærhed af nu. Vi har et lavt sygefravær, fordi der færre, som er syge på grund af influenza, så lige nu siger jeg "ro på".

Under tre promille

Ole Thomsen har kigget på tallene fra Region Hovedstaden, som har oplyst, at ialt 191 ansatte i hele regionen har været smittet med Corona siden 6. marts, og bruger det som baggrund for et kvalificeret gæt:

- Hvis jeg sammenligner os med Region Hovedstaden, så har vi måske højst 70 ansatte med corona her i regionen. Det er under tre promille.

Ifølge Ole Thomsen er der ialt omkring 25.000 ansatte i Region Midtjylland, heraf 18.000-20.000 inden for sundhedsvæsenet.

Statens Serum Institut oplyser iøvrigt, at instituttet endnu ikke har valide data omkring smitte af sundhedspersonale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce