Annonce
Mad og drikke

Inges Køkken: Galette

Foto: Skovdalnordic.com

Æbler behøver jo ikke kun at være til dessert og kager. Denne galette er både sød og salt og smager fantastisk til brunch eller som forret eller hovedret med salat til.

375 g hvedemel

1,5 spsk. sukker

1 tsk. salt

125 g smør

1 dl koldt vand

4 æbler

1 løg

75 g markchampignon

2 spsk. sukker

1 tsk. salt

1 spsk. honning

1 spsk. smør

Kør hvedemel, sukker, salt og smør i stykker i en foodprocessor. Du kan selvfølgelig også ælte det hele sammen.

Saml dejen med iskoldt vand og læg den på køl.

Skær æbler samt champignoner og løg i tynde både.

Steg æbler, champignoner og løg på en pande med smør, sukker, salt og honning.

Tag æbler af efter et par minutter.

Rul dejen ud, læg æblerne på midten og fold kanterne ind over fyldet cirka fem centimeter hele vejen rundt.

Bag i en time ved 180 grader.

Foto: Skovdalnordic.com

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Randers HK For abonnenter

Stort portræt af Katrine Larson: Guldpigen der gik en anden vej

Randers HK For abonnenter

Juncker efter formidabel redningsprocent: Stadig en smule ærgerlig

Annonce