Annonce
INSPIRATIONSPRISEN

Inspirationsprisen i Midtjylland går til Randers-virksomhed: En aftale er en aftale - for i morgen er der atter en dag

Ole Rubek, teknisk direktør og medejer, (mørk trøje), og Morten Hart Johansen, adm. direktør og medejer, holdt fokus på de nuværende kunder, selvom det kunne være fristende at tage op til fem gange prisen for produkterne under coronakrisen, fordi efterspørgslen var enorm. Foto: Lars Bech
Pharma-Tech oplevede eksplosiv vækst i 2020, men plastvirksomheden kunne have sprunget alle rammer. De valgte dog loyaliteten over for eksisterende kunder.

MIDTJYLLAND: Når det for alvor stormer, er det godt at have stærke værdier at falde tilbage på. Det kan de fleste virksomhedsledere skrive under på.

Men det gælder også, når stormen er perfekt, og masser af ordrer strømmer ind i bøgerne. Spørg bare Morten Hart Johansen og Ole Rubek, begge medejere samt henholdsvis administrerende direktør og teknisk direktør hos Danmarks ældste blæsestøbningsfabrik, Pharma-Tech i Randers.

Virksomheden producerer plastbeholdere til blandt andet fødevare-, pharma- og helsekost-industrien, og corona har ikke været lig med krise for dem. Tværtimod.

Annonce

Pharma-Tech fordoblede bruttofortjenesten og mere end tredoblede overskuddet i 2020, men som de to direktører fortæller til Erhverv+, kunne de have tjent meget mere end de aktuelle 15 mio. kroner på bunden før skat.

Kunderne stod nemlig i kø for at købe flasker og beholdere til håndsprit og lignende. Sådan er det ofte, når en sundhedskrise rammer.

Vi gør, som vi siger

Efterspørgslen var enorm, men direktørerne stod fast:

- Vi tog en beslutning om at sige nej tak til alle mulige, der blot sad hjemme ved køkkenbordet og ville hælde sprit på flasker. Vi sagde: Vores primære fokus er på vores nuværende kunder, forklarer Ole Rubek.

- Vores lagerbeholdning er primært for vores nuværende kunder, og det er dem, der skal bruge dem, og vi begynder ikke at tage ekstra for dem, bare fordi der er kæmpe efterspørgsel. Der er også en dag i morgen.

For deres loyalitet over for eksisterende kunder.

Fra indstillingen af Pharma-Tech til EY Entrepreneur Of The Year Inspirationsprisen

Det er forretning med en klar holdning, og derfor går årets EY Entrepreneur Of The Year Inspirationspris i Midtjylland til Pharma-Tech. For deres loyalitet over for eksisterende kunder, som det hedder i indstillingen. Fra en kunde.

Værdierne er vigtigere end profit. Også selv om fristelsen kan være nok så stor.

Ifølge Morten Hart Johansen kunne de have solgt det eksisterende varelager med mere end en million enheder til den femdobbelte pris af normalen, men det ville samtidig stride mod virksomhedens værdier om at holde det, de lover og bygger på at give håndslag. For en aftale er en aftale, og det er at behandle kunderne ordentligt. Altid.

Annonce

Kunderne vil have genbrug

Det er ikke sådan, at Pharma-Tech ikke har taget nye kunder ind. De har også benyttet momentum i markedet og investeret i at sætte kapaciteten op, men ikke på bekostning af loyaliteten.

Fremtiden i virksomheden handler om at holde fast i væksten - den var på cirka 60 procent i 2020 - og som plastfabrik være en aktiv medspiller i den grønne omstilling.

For kunderne efterspørger bæredygtighed, og derfor er det også et nøgleord på værdilisten. Det sørger Pharma-Tech blandt andet for via samarbejder som den flerårige forbindelse til Lemvig-virksomheden Plastix, der forvandler fiskenet til genbrugsplast.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Rødt kort, brændt straffespark og feberramt målscorer: Lyngby stoppede Randers-talenters flotte stimer

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Voldsdømt Sødisbakke-pædagog spøger stadig på Christiansborg: Nu skal ministeren endnu en gang forholde sig til problemet

Randers For abonnenter

Jens håber på et nej, så han kan blive i sit hjem gennem 11 år: Ansøgning om udvidelse af kæmpe vindmøllepark er sendt ind

Randers FC

Navne, noter og bud på startopstillingen: Keeper savner spilletid i Randers FC, tre spillere i karantænefare og back ude hos Brøndby

Randers

30-årig mand varetægtsfængslet - forsøgte at komme ind i landet på falsk pas

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Randers For abonnenter

Ups - impulskøb i millionklassen: Ejeren nåede aldrig at flytte ind i byens dyreste lejlighed, før den blev sat til salg igen

Randers

Byens æresnissebande blev udvidet med en ung æresnisse: Citychefen fik nissehue, nissetov, benvarmere og skulle øve sig i at råbe ho-ho-ho

Randers

Direktør ville gerne indføre krav om coronapas for medarbejderne: - Men vi har ikke råd

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Randers

Randrusiansk mundbindsproducent åbner op for salg til private: Sønderbros Apotek bliver første forhandler af allergivenlige, genanvendelige mundbind

Analyse For abonnenter

Borgmesterens bitre rutsjetur: Torben Hansen mistede personlige stemmer i alle 30 valglokaler

Sport

Ugen, der gik: Randers FC-jubilæum, pengeregn over Dronningborg og kronjysk leverance til rødt og hvidt

Annonce