Annonce
Randers

Institutioner i Randers deltog i cykelkampagne for første gang

Marcus og Ali fra Børnehuset Bækkestien elsker at cykle i al slags vejr. PR-foto
Cykelkampagne i maj begejstrede børn i Bækkestien så meget, at aktiviteterne på to hjul fortsætter

Randers: - Alle børn har smil på læberne, når de i al slags vejr suser rundt mellem hinanden på cyklerne og øver balance og får masser af motion. Derfor fortsætter vi med aktiviteten.

Sådan siger Gitte Østergaard, pædagog i Bækkestien, i en pressemeddelelse, efter at børnehaven i Randers deltog i kampagnen "Vi kan cykle".

Det er Cyklistforbundet i Danmark, der arrangerer kampagnen. Gennem cykellege lærer børnene på en sjov måde at træne balance og at bedømme afstande og fart på cyklen.

- Børnehaven tilmeldte sig cykelkampagnen, da vi er en midtbyinstitution, hvor mange børn bliver kørt til børnehave i bil. Børnenes glæde ved cykellegene kan inspirere og motivere forældrene til oftere at cykle sammen med deres børn også i fritiden. Udover motion og viden om trafik giver cykelturene forældre og børn mulighed for et større nærvær og fællesskab på cyklen, end de har mulighed for i en bil, uddyber Gitte Østergaard.

Annonce

Flot opbakning

Gitte Østergaard pointerer, at forældrene i børnehaven har bakket flot op om cykelkampagnen.

Det er første gang, at institutioner i Randers Kommune deltager i kampagnen:

- Det er vigtigt, at også de yngste børn i institutionerne lærer glæden ved at cykle. Vi ser frem til at få endnu flere daginstitutioner med i kampagnen de kommende år og håber, at det øgede fokus på cykling i børnehaverne får endnu flere børn i sadlen, når de engang skal begynde at gå i skole, siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce