Annonce
forside

Intens jagt med bue og pil

Hans-Henrik Johansen (tv) og Søren Larsen klar, parat, skyd. Foto: Lars Rasborg

Det er respekt for buejægerne, der skal helt ind på 20 meter til dyret, før pilen fyres af

Annonce

Klædt i kamuflagefarvet tøj, med en 3D-dragt over, en slags blad-hæng, der kun levner hænder, øjne og sko synlige. Og selvfølgelig compound-buen og pilene med de neonfarvede faner. Siddende i en busk, musestille og ubevægelig. Så kan en jogger, der får sig en morgentur og pludselig opdager, at skoven har ben, godt få sig et chok.

Søren Larsen i sit kamuflage-outfit. Foto: Lars Rasborg

45-årige Hans-Henrik Johansen og 39-årige Søren Larsen, griner over scenariet. Vi sidder en søndag middag i Randers Buejægeres klubhus, hvor der er en indendørsbane på 18 meter til øvelse, som de deler med de mere traditionelle bueskytter.

Her har de to buejægere nedlagt hver sin sortbjørn på en jagttur til Canada. Bjørnene ender som skind foran brændeovnen hjemme. Privatfoto

Buejagten er langt mere intens end den almindelige jagt med gevær og riffel, er de to buejægere enige om.

Og de kan godt sammenligne, for hvis man skal være buejæger, skal man tage et almindeligt jagttegn først og derefter til et kursus i buejagt med efterfølgende eksamen i både teori og praksis. Og op til skydeprøve hvert femte år.

Der er noget drengerøvs-agtigt over sporten samtidig med, at man skal øve sig meget, hvis man skal nedlægge bytte. Og der er også respekt for buejagten, netop af den grund, at buejægeren kommer meget tæt på dyrene.

»Jeg er gået på jagt, siden jeg var 16 år og synes, at der ikke rigtig længere var sport i at nedlægge et dyr på 180 meter med riffel. Man er meget tættere på, og det er meget sværere at skyde dyr med bue og pil,« siger Søren Larsen, der trods sine kun fem år som buejæger er noget af et naturtalent. I denne sæson har han skudt fem rådyr, en hare, tre ræve og et par fasaner samt en sortbjørn. Sidstnævnte skød han på en drøm af en jagt i Canada.

Til sammenligning tog det Hans-Henrik Johansen 20 år med bue og pil at få ram på sit første rådyr. Det er også sket i denne sæson, og han har desuden skudt to ænder, to fasaner, tre ræve og også en sortbjørn i Canada.

I Randers er der 20-25 buejægere, hvoraf de ti er særdeles aktive og kommer til træning hver onsdag. De bliver også venner, og er sammen til jagt og hygge. Truppen tæller en kvinde, og ellers er resten mænd.

»Og man skal altså kunne tåle lidt mandehørm og sjofle vitser. Til gengæld drikker vi sjældent øl men er meget mere til kaffe og kage,« indrømmer de to buejægere.

Randers Buejægere har klubhus med indendørs skydebane på Ørneborgvej 29 C i Randers. De er en afdeling af Randers Bueskyttelaug, som der deles lokaler og terræn med.

Der trænes hver onsdag fra klokken 18.30 til klokken 22.

Man kan læse mere om buejægerne på www.randers-buejaegere.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce