Annonce
Randers

International prisvinder: Basen vil altid være Randers

Morten Lind fra møbelvirksomheden Innovation Living A/S modtog på firmaets vegne denne års erhvevspris. Her med en statuette udformet af den lokale skulptør Jan Agerbo. Foto: Lars Rasborg

Møbelvirksomheden Innovation Living vandt dette års erhvervspris til borgmesterens nytårskur.

Randers: Torsdag eftermiddag lagde Værket lokaler til borgmesterens nytårskur. Knap 300 lokale erhvervsledere var samlet for sammen med borgmesteren at se tilbage på det år, der er gået siden sidst, og ikke mindst se frem til det år, der venter. Det overordnede emne var fællesskabet virksomhederne og erhvervslederne imellem, som borgmesteren opfordrede alle til at blive ved med at dyrke.

Netop fællesskabet gik også igen til dagens højdepunkt, overrækkelsen af Randers Kommunes Erhvervspris 2017. Med æren og titlen fik vinderen en statuette, der var formet som en gruppe mennesker, der løftede i flok.

Det var direktør ved Innovation Living A/S på Blommevej i Randers, Morten Lind, der kunne gå op på scenen og modtage den fornemme pris.

- Som virksomhed har Innovation Living A/S internationalt udsyn, er veldrevet, ambitiøs og skaber lokale arbejdspladser. Siden sin opstart har den slået sig fast som en innovativ og ambitiøs virksomhed, der forstår at sætte sit aftryk og udfordre branchen med et konstant fokus på funktionalitet og design, lød blandt andet begrundelsen for, at prisen gik til netop den virksomhed, som Claus Omann Jensen læste højt.

Innovation Living designer og producerer sofaer, herunder især sofasenge. Det sker ud fra et nordisk design med håndlavede finesser. Virksomheden har knap 50 ansatte på hovedkontoret i Randers, 200 ansatte i Kina, 10 i USA og senest udvidede virksomheden med 70 ansatte i Ukraine sidste år. Selv om det er en international virksomhed med 90 lande som markedsplads, insisterer virksomheden på at beholde Randers som centrum.

- Det har aldrig været et spørgsmål, at vi ikke skulle have vores base i Randers. Det har den gjort, lige fra moderselskabet blev etableret. Og den vil altid høre til i Randers, fastslår Morten Lind.

Han tilføjer desuden, at ligesom Randers som midtpunkt er afgørende for virksomheden, er aktiviteterne ude i verden også altafgørende.

- Hvis vi ikke havde en international profil, ville vi ikke have en virksomhed i Randers, siger han.

"Og så er der engagement. Bemærk, at der i det ord indgår ordet "gage"," sagde foredragsholder Niels Villemoes, der gik af scenen med overbevisende klapsalver af de 300 tilskuere. Foto: Lars Rasborg

Slået stort brød op

Innovation Living blev etableret i 1971 i Randers, og siden 1989 har hovedfokusset ligget på at designe sofasenge. Den nuværende direktør Morten Lind overtog stillingen for tre år siden efter grundlæggeren Flemming Højfeldt, der stadig er aktiv i virksomheden som ejer og designer.

Det vækker glæde, at nogen udefrakommende anerkender virksomheden.

- Vi er en innovativ virksomhed, som har slået et stort brød op. Vi er glade for, at andre anerkender det arbejde, vi laver, siger Morten Lind.

Prisen skal blandt andet bruges til at tiltrække nye medarbejdere til nye stillinger. Uden at afsløre for meget kan Morten Lind fortælle, at afdelingen i Randers brygger på at åbne et par nye stillinger.

De lokale arbejdspladser, der skabes, er også en af begrundelserne for, at virksomheden har fået tildelt prisen. Derudover blev der også nævnt virksomhedens evne til at genbruge materialer. Innovation Living genbruger nemlig materialer fra egen og andres virksomheder i sin produktion og rider dermed med på den grønne bølge.

Også virksomhedens engagement med at inddrage studerende igennem et socialt ansvar var med til at afgøre, at prisen skulle tildeles netop den.

Annonce

Mange taler hyldede erhvervslivet

Før vinderen kunne kåres var der taler af både borgmester Claus Omann Jensen og den århusianske borgmester Jacob Bundsgaard, hvor sidstnævnte talte om Business Region Aarhus, som også Randers er en del af.

Også den administrerende direktør fra Danish Crown, Jais Valeur, bidrog til talerækken under emnet "International virksomhed drevet fra Randers". Randers Kammerorkester bidrog også til underholdningen med et nummer undervejs.

Sidste indslag før prisuddelingen stod foredragsholder Niels Villemoes for, hvor han kom ind på sit syn på ledelse, virksomhedsstrategier og meget mere. Med en pen og det, der startede som en tom planche, udfordrede han erhvervsledernes ironiske selvsyn og ikke mindst grinemuskler.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers FC For abonnenter

AGF var statister i ny randrusiansk triumf: Dét sagde Randers FC-lejren efter sejren over rivalerne

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Analyse: Derfor får Dansk Folkeparti to mandater i det nye byråd

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

DF-politiker dømt for racistisk opslag på Facebook

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra det østjyske derby: Let på hatten, Kronjylland!

Randers FC

Se videoanalysen og højdepunkterne: Randers FC er kongerne af Østjylland

Randers For abonnenter

Renés lystfiskermekka var allerede en succes, men corona-pandemien gav fra dag ét væksten et yderligere boost

Kultur

Karen-Lise Mynster: Man skal leve hver dag, som var det den sidste - men så ville jeg jo ikke sidde her

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Antik og lopper i lange baner for første gang i den nye hal: Arena Randers bugnede af varer og folk

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Annonce