Annonce
Randers FC

Interview med Mathias Greve: - Derfor skifter jeg til Randers FC

Mathias Greve opnåede 137 kampe og ti mål i Superligaen for OB. Han kom til OB fra Langeskov IF, da han var tolv år. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Den 24-årige midtbanespiller skrev mandag under på en treårig kontrakt med Randers FC. Allerede tirsdag formiddag er han på træningsbanen med de nye holdkammerater.
Annonce

Randers: Med mindre end en uge til lukningen af vinterens transfermarked slog Randers FC til, da klubben mandag skrev under på en treårig kontrakt med midtbanespilleren Mathias Greve.

Den 24-årige fynbo skifter fra OB, hvor han har opnået 137 kampe og ti scoringer i Superligaen. I Randers FC er han udset til at løfte arven på venstrekanten efter Saba Lobjanidze, der med al sandsynlighed forlader Randers FC i de sidste dage af vinterens transfermarked eller til sommer, hvor hans kontrakt løber ud.

Sportsdirektør Søren Pedersen oplyser, at Randers FC allerede i sommer forsøgte at købe Mathias Greve fri i OB, men dengang lykkedes det ikke at nå til enighed med OB om en aftale.

Den del er til gengæld faldet i hak nu, hvor Randers FC betaler en beskeden transfer for at få fingre i Mathias Greve, der var på kontrakt i OB frem til sommeren 2021.

- Jeg er meget glad for at kunne præsentere Mathias Greve som ny Randers FC-spiller. Han er kreativ, løbestærk og i stand til at servicere angriberne.

- Han har allerede stor erfaring i Superligaen, men det er en spiller, som vi tror på, at vi kan udvikle til at blive endnu dygtigere i Randers FC, siger Søren Pedersen til Randers Amtsavis.

Mathias Greve skal i foråret spille i den lyseblå trøje. Pressefoto: Randers FC
Annonce

Tid til skifte

Mathias Greve skulle mandag være fløjet med OB på træningslejr i Tyrkiet.

Men da det stod klart, at Randers FC og OB var nået til enighed om en aftale, fik han i stedet lov at tage til Randers for at gennemgå lægetjek, skrive under på kontrakten og vælge spillertrøje nummer 22.

Han fortæller til Randers Amtsavis, at han i begyndelsen af januar havde et møde med OB-ledelsen, hvor parterne nåede til enighed om, at tidspunktet var kommet til at prøve noget nyt for Mathias Greve efter seks sæsoner på førsteholdet i OB.

- Det var ikke fordi, at jeg følte, at jeg var langt væk fra holdet i OB. Jeg startede inde i de sidste to kampe i efteråret.

- Men efter at have oplevet en opadgående kurve i de første tre-fire år i OB har det været lidt mere op og ned for mig de seneste par år. Derfor har jeg kunne se en idé i at komme videre til nogle nye rammer, som forhåbentlig kan give mig ny energi og noget ekstra som spiller, siger Mathias Greve.

Annonce

AGF-rygte er en and

Efter at pilen pegede i retning af et skifte væk fra OB, har både klubber i ind- og udland været på jagt efter Mathias Greve, der er noteret for seks U21-landskampe.

Mandag var der sågar rygter om, at Randers FC og AGF var i duel om at sikre sig Greves underskrift.

Men det afviser spilleren.

- Nej, det har ikke noget på sig. Det er en and, siger Mathias Greve.

Annonce

Råd fra Bashkim

Inden skiftet til Randers FC har Mathias Greve rådført sig med både Bashkim Kadrii, OB-spiller med en fortid i Randers FC, og André Rømer, Randers FC-spiller med en fortid i OB.

- De har begge talt meget positivt om Randers FC, og når jeg kigger på den gode udvikling, som klubben særligt de seneste par år har været igennem, føler jeg, at det er et godt match, siger Mathias Greve.

- Men Randers FC er kendt for en fysisk og duelpræget spillestil. Hvordan føler du, at det passer til en teknisk type som dig?

- Jeg skal først og fremmest ind at være en del af dét, som Randers FC står for, og det føler jeg også godt, at jeg kan. Jeg er en spiller, der gerne vil arbejde hårdt og levere dét, der skal til defensivt.

- Men jeg håber også, at jeg kan levere nogle kreative indslag, som ikke bare er hårde tacklinger og en lang bold, men det er jeg nu heller ikke bekymret for. Randers FC har et godt billede af, hvad jeg er for en type, siger Mathias Greve.

Han er den anden spiller, som Randers FC henter denne vinter. Tidligere i januar plukkede de Jesper Lauridsen i Esbjerg i en byttehandel med Kevin Conboy.

Mathias Greve er til rådighed for Randers FC, når klubben onsdag spiller træningskamp mod Vejle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Drømmestart endte i målorgie: - Det er ikke voksenfodbold

Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce