Annonce
Randers

Intet havnebad til Randers: Ildsjæle mister tålmodigheden med politikerne

Manglende politisk vilje til at støtte ideen om et havnebad i Randers, fører nu til et forslag om at foreningen Flodbadet Randers nedlægger sig selv. Visualisering: Randers Arkitekten

Manglende opbakning fra politikerne i Randers Kommune, får nu initiativtagere bag havnebadet til at kaste håndklædet i ringen. De opgiver ideen og nedlægger sig selv.

Randers: Manglende politisk vilje, lyst og opbakning til dét, andre byer med havne i Danmark ellers godt kan finde ud af, får nu bestyrelsen bag Flodbadet Randers til at foreslå, at den nedlægger sig selv.

- Vi har tre store fonde, der længe har stået og ventet på at kunne komme i gang med ideen. Vi kan ikke blive ved med at holde dem hen, og derfor er det også ekstra ærgerligt, at der har været vilje, lyst og kapital til det her andre steder fra, end i den by, der rent faktisk ville få glæde af et havnebad, siger Morten Arnesen, som er formand i bestyrelsen Flodbadet Randers.

Han peger på, at havnebade har kunnet lade sig gøre i andre byer, uden at det har overtrådt lokalplaner.

- For mig at se, er det for nemt bare at afvise havnebadet med at der er kommet nye regler med hensyn til støj. Hvis man vil det, kan det sagtens lade sig gøre, siger Morten Arnesen, som tilføjer, at der også var alle mulige forhindringer for at få Randers Regnskov til at ligge lige netop der, hvor det ligger i dag. Midt i et naturfredet område.

- Men der var politisk vilje til at finde løsninger dengang, siger han.

Bestyrelsen i Flodbadet Randers

Foreningen Flodbadet Randers overtog projektet med et havnebad fra kommunen.Bag Flodbadet Randers står denne bestyrelse:

Formand Morten Arnesen, Randers FC.

Brian Andersen, Randers Arkitekten,

Peter Westphal, Randers Egnsteater,

Louise Hou Kragh, Bysekretariatet,

Torben "Totte" Kjeldsen, RgF,

Henri Amsler, tidligere stadsarkitekt i Randers Kommune og

John Morgen, Randers Havn.

Annonce

Undrer sig

Han undrer sig over at der godt kan laves parkurbane, beachvolleybane med flere aktiviteter på Tronholmen, der vel ligger i det samme støjområde med larm fra havnen.

- Og flodbadet var jo netop tænkt som et mobilt anlæg, der kunne flyttes og pakkes ned, hvis det var det, man ville, siger han.

Han er ked af at 35 ildsjæle fra erhvervslivet, kulturlivet og fra det privat ikke er blevet hørt. Travle folk, der har lagt mange frivillige kræfter i det her projekt.

- Det er da noget af det fineste en kommune kan, det er da at bakke op om private initiativer og ikke stramme ind. I stedet for skal energien slippes løs til gavn og glæde for en by. Vi får aldrig de her 35 mennesker til igen at arbejde for et havnebad, for sæt nu, det igen ikke bliver til noget, siger han.

Annonce

Ekstraordinær generalforsamling

- Hvis Randers er en fattig kommune, er vi forundret over at man ikke som kommune og politikere understøtter og opmuntrer byens borgere til at arbejde for byen. Ildsjæle er en ressource, som bør faciliteres og opmuntres. Det er denne dna Randers skal bygges på, når nu ikke vi har midlerne, så har vi hinanden. Enhver dygtig leder ville bruge dette værktøj i det store billede som byen til vandet er. Så vi har virkelig savnet politisk mod og vilje her, siger Morten Arnesen.

Forslaget om at opgive er taget i enighed i bestyrelsen og kommer i kølvandet af byrådets budgetforlig, samt efterfølgende møder med politikere og forvaltning, hvor opbakningen har været lunken.

Forslaget om nedlæggelse af foreningen skal behandles på en ekstraordinær generalforsamling 10. januar 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Randers FC For abonnenter

Næsten uanset, hvor Thomasberg kigger hen, kan han se folk, der leverer varen

Annonce