Annonce
Østjylland

Intet konkret bag borgermøde

Finn Cilleborg 2016. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Mandag aften inviteres der til borgermøde på Sødisbakke i Mariager. Her skal borgerne høres om muligheden for at få syriske flygtninge til byen. Formand for Arbejdsmarkedsudvalget Finn Cilleborg (S) afviser, at der skulle være konkrete planer om

Mariager: Gennem den sidste tid er et ganske bestemt borgermøde i Mariager blevet diskuteret både på Facebook og på gadehjørnerne i byen. Borgermødet finder sted i aften i festsalen på Sødisbakke, hvor Formand for Arbejdsmarkedsudvalget Finn Cilleborg (S) vil byde velkommen og ridse fakta op, for det er der brug for, mener han.

- Det her er ikke udtryk for, at vi har en gruppe flygtninge til at stå og banke på døren, som nogen får det til at lyde som. Det handler om at få frigivet nogle penge til projektet, og før vi kan det, har vi lovet at høre borgerne. Det gør vi så mandag aften, siger han.

Hele sagen tog sin start tilbage i oktober, hvor der på Arbejdsmarkedsudvalgets møde blev taget en beslutning om at holde dialogmøder med borgerne i området. Til processen skulle der frigives nogle penge, som ifølge Finn Cilleborg var budgetsat.

Sammen med pengene til at udnytte plejehjemmet på Fælledvej til mulig flygtningeboliger, var der også søgt penge til det samme på Smedevej i Hobro. Pengene til Hobro blev frigivet, men det gjorde pengene til Mariager ikke.

- Vi skulle således høre borgerne i Mariager om ideen, inden pengene kunne blive frigivet, og det er den øvelse, der er i gang nu, lyder det fra Finn Cilleborg.

Blæst op

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget er træt af, at der er gået politik i en sag, som i hans øjne slet ikke er politisk.

- Vi ved jo i virkeligheden slet ikke om boligerne bliver nødvendige. Vi er ved at undersøge muligheden, såfremt det skulle blive nødvendigt. Det vil vi gerne spørge borgerne i Mariager om, og længere er den sådan set ikke. Men generelt er det sådan, at folks grænse overfor fremmede er rykket markant, og derfor ser de rødt, så snart man nævner flygtninge. Det er der nogen, der har det godt med. Det har jeg det skidt med, siger Finn Cilleborg.

Han har desuden oplevet at blive kritiseret for at hemmeligholde sagen. En kritik han slet ikke kan genkende.

- Kritikken har gået mest på, at det her skulle være noget skjult noget, og det bliver nok bragt op til borgermødet, men kritikken er simpelthen forfejlet. Det har fremgået af referater fra byrådsmøder, og det er også blevet debatteret gennem længere tid i medierne. Derfor forstår jeg ikke, at nogen mener, vi forsøger at skjule noget, siger han.

Som deltager i borgermødet skal man ikke forvente, at Finn Cilleborg kommer fremturer med den store politiske tale, når han skal åbne ballet i aften.

- Jeg skal nok besvare alle de spørgsmål, der skulle komme til mig, men når jeg åbner aftenen, vil jeg alene ridse fakta op. Den her sag er blevet blæst urimeligt meget op, og det har jeg ingen ambition om at bidrage til, siger han.

Uanset om der står flygtninge klar til at flytte ind på plejehjemmet eller ikke, maner Finn Cilleborg til besindighed.

- Vi ved ikke noget om, om der kommer nogen eller hvor mange der kommer og den slags, for der er ikke noget konkret. Men under alle omstændigheder vil plejehjemmet ikke stå klart til at modtage flygtninge før efter nytår, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Annonce