Annonce
Sport

Iransk minister vil lade kvinder se landskampe på stadion

Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix
Efter hård kritik åbner Irans sportsminister nu for, at kvinder kan få adgang til landskampe på stadion.
Annonce

Det skal være tilladt for kvinder i Iran at overvære fodboldlandskampe på stadion.

Det siger Irans sportsminister, Masoud Soltanifar, ifølge det tyske nyhedsbureau dpa, efter at der især i den seneste tid har været hård kritik af landets regler for kvinder som følge af et tragisk dødsfald.

I årevis har det ikke været tilladt for kvinder at overvære fodboldkampe på et stadion i Iran, og blandt andet har Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) ad flere omgange appelleret kraftigt til, at Iran ændrer adfærd.

- Alle nødvendige forberedelser er gjort for, at kvinder, indtil videre til landskampe, kan komme på vores fodboldstadioner, siger Masoud Soltanifar i en udtalelse ifølge dpa.

I sidste uge blev presset på både Fifa og Iran øget gevaldigt, da det blev offentliggjort, at en kvindelig fodboldfan var død af sine kvæstelser, efter at hun satte ild til sig selv.

Baggrunden var, at 29-årige Sahar Khodayari var blevet taget i at klæde sig ud som en mand for at overvære en fodboldkamp i marts i Iran med sit favorithold, klubben Esteghlal.

Da hun efterfølgende erfarede, at hun risikerede fængselsstraf i et halvt år, satte hun ild til sig selv foran en retsbygning i Teheran 2. september, og hun døde senere af kvæstelserne.

Sahar Khodayari forklædte sig som mand med en paryk og en lang jakke, og efter episoden fik hun kaldenavnet "blue girl" med reference til Esteghlals klubfarver.

Også formanden for Dansk Boldspil-Union, Jesper Møller, har langet ud efter de iranske retningslinjer.

- Reglerne er glasklare. Diskrimination kan ikke tolereres. Og det er fuldstændig ligegyldigt, om det så handler om seksuel orientering, nationalitet, hudfarve eller køn. Der er og skal være nul tolerance over for den slags, sagde han i sidste uge til Politiken.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Annonce