Annonce
Randers HK

Kampudsættelse og hele truppen i isolation: Randers HK-spiller ramt af coronavirus

Randers HK har ugentligt testet spillere og medarbejdere omkring holdet siden efterårets sæsonstart. Administrationschef i klubben, Carsten Solberg, har stået for at notere testresultaterne, og mandag måtte han konstatere et smittetilfælde i truppen. Arkivfoto: Annelene Petersen
En spiller i Randers HK er blevet testet positiv for coronavirus. Hele den sportslige stab er gået i selvisolation for at afvente tests senere på ugen, og onsdagens ligaopgør mod Nykøbing Falster skal have en ny dato.
Annonce

Randers: Randers HK kommer ikke i kamp mod Nykøbing Falster på onsdag.

Randers HK skriver i en pressemeddelelse, at en spiller i den randrusianske trup mandag har fået konstateret coronavirus.

- Spilleren ønsker ikke at få sit navn ud, og det respekterer vi selvfølgelig. Hun har fået positivt testsvar mandag morgen, og derfor har vi været i kontakt med Patientstyrelsen, som har forholdt os anbefalingerne i den her situation, fortæller administrationschef i Randers HK, Carsten Solberg.


Hun må vende tilbage 48 timer efter, at hun er symptomfri. Det kommer med andre ord an på, hvor hurtigt hun kommer ovenpå igen.

Carsten Solberg, administrationschef i Randers HK


Coronatilfældet betyder, at hele truppen og den sportslige sektor er i gået i selvisolation, hvor de skal vente på tests.

Annonce

Lang isolation

Klubben har valgt at følge deres normale procedure med at teste mandag eftermiddag, men da myndighedernes generelle anbefaling er at foretage en test tidligst fire dage efter kontakt med en smittet, forbliver truppen i isolation, indtil der foreligger svar fra endnu en test på onsdag.

- Med testen i dag (mandag, red.) kan vi måske allerede opspore, hvis der er flere positive, men de negative svar kan vi ikke regne med. Symptomerne kan komme senere, og derfor er det først, når onsdagens testsvar foreligger, at isolationen ophører, forklarer Carsten Solberg.

Endnu en test venter så fredag, som også er efter myndighedernes anbefalinger.

Den seneste test i Randers HK var mandag i sidste uge, hvor alle prøver var negative om tirsdagen inden kampen mod København Håndbold om onsdagen.

Den coronasmittede spiller oplevede de første symptomer lørdag formiddag, og ifølge retningslinjerne er det på behørig afstand fra opgøret mod københavnerne.

- Retningslinjen er, at man regner 48 timer baglæns fra symptomernes start, og derfor arbejder vi ikke med, at hun har båret smittet mod København onsdag aften, men hun kan potentielt have smittet resten af vores trup, fordi de trænede fredag eftermiddag, siger Carsten Solberg.

Ingen andre i eller omkring truppen har dog endnu meldt om symptomer.

Annonce

Ærgerlig flytning

Den coronaramte Randers HK-spiller oplever sygdom med influenzalignende symptomer, og det er ikke til at sige, hvornår hun igen kan vende tilbage.

- Hun må vende tilbage 48 timer efter, at hun er symptomfri. Det kommer med andre ord an på, hvor hurtigt hun kommer ovenpå igen, fortæller Carsten Solberg.

Coronadommen har tvunget klubben til at udskyde kampen mod Nykøbing Falster med blot to dages varsel.

- Det er beklageligt, og vi er enormt ærgerlige over ikke at kunne spille. Vi håbede at kunne bygge videre på sejren over København i sidste uge, men vores spilleres sikkerhed kommer naturligvis før alt andet, fortæller Carsten Solberg.

Klubben er allerede i dialog med DHF og Nykøbing Falster om at finde en ny dato for opgøret. Nykøbing Falster kender proceduren, da de tidligere i efteråret måtte udsætte et ligaopgør mod Holstebro Håndbold, fordi NFH-stregspilleren Nikita van der Vliet blev testet positiv for coronavirus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce