Annonce
Randers

Iværksættere klar til at erobre Europa med vandrørslamper: - Vågner vi lige om lidt?

Lisbeth Grove Mikkelsen og Cecilie Grace skal til DM i entreprenørskab med deres firma Wallpipe, der blandt andet laver lamper af gamle vandrør. Arkivfoto: Annelene Petersen
Går det godt for de to iværksætter-kvinder bag firmaet Wallpipe, står den på EM-deltagelse. - Og vi går efter at vinde, vi skal da tro på det, lyder det fra idémageren Lisbeth Grove Mikkelsen fra Randers.

Randers: En gang imellem kigger Lisbeth Grove Mikkelsen og Cecilie Grace på hinanden og spørger: "Sker det her lige nu, eller vågner vi lige om lidt?"

Det fortæller Lisbeth Grove Mikkelsen fra Randers om den hurtighed, hendes påfund med at lave lamper af gamle vandrør er gået fra idé til at blive udtaget til DM i entreprenørskab. Hun har sammen med studiekammeraten fra Erhvervsakademi Dania i Aaarhus dannet firmaet Wallpipe, der laver flere forskellige produkter af gamle vandrør.

Ideen fik hun sidste år, da hun stod og manglede en lampe derhjemme og selv kreerede en af udtjente vandrør.

Allerede i september 2018 gik hun sammen med Cecilie Grace og videreudviklede ideen, i februar åbnede de firmaet, og 29. maj skal de til DM i entreprenørskab på Børsen i København.

- Det er helt vildt fedt. Både at vi er nået hertil og skal til DM, men det er også lidt uvirkeligt, at det er gået så hurtigt. Vi går efter at vinde, vi skal da tro på det, siger Lisbeth Grove Mikkelsen, der ikke er bange for at jinx'e det ved at sige højt, at de går efter DM-titlen.

Makkerparret håber på med tiden at kunne komme til at leve af at lave gamle vandrør om til ting i hjemmet. Arkivfoto: Annelene Petersen

Har meldt sig til Løvens Hule

De har allerede udviklet videre på deres bæredygtige genbrugsidé og lavet tøjstativ af vandrør, men også flere ting er på vej til makkerparrets website.

- Vi gør meget i at slå på bæredygtigheden. Jernet fra vandrørene er uforgængeligt og genbruges igen og igen, træet, vi bruger til fatninger, er FSC-certificeret, og pærerne, vi anvender, er LED-pærer. Vi tænker også i at CO2-reducere ved at bruge leverandører fra Randers eller så tæt på fra Randers som muligt, ligesom vi udelukkende bruger danske produkter. Vi undersøger også, at leverandørerne, vi handler med, har deres produkter i orden, siger Lisbeth Grove Mikkelsen.

De to iværksættere skal i øvrigt i praktik i deres egen virksomhed og forventer sig meget af Wallpipe i fremtiden. Håbet er, at de vil kunne leve af det, når de er færdiguddannede til januar.

- Men måske skal vi tage et deltidsjob ved siden af til at begynde med, siger Lisbeth Grove Mikkelsen.

De to har i øvrigt også lige sendt deres forretningsplan ind til Løvens Hule.

- De tre minutters fremlægning på tv kan jo blive guld værd, og brandingen er helt i top i det program, siger Lisbeth Grove Mikkelsen, der ikke lægger skjul på, at en eller flere investorer er kærkomne til at søsætte deres store drøm om at kunne leve af at genbruge vandrør.

Onsdag 29. maj vil det vise sig, om iværksætterne bliver udtaget til EM.

Annonce
Randers For abonnenter

Sur smiley og 5000 kroner i bøde til burgerbar: Sorte, skimmellignende belægninger i flere køleenheder

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Randers For abonnenter

Lokalt legetøjseventyr står på skuldrene af giganter: - Vi vil have kunderne til at få mere ud af legen og af alt det legetøj, de allerede har

Randers

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Randers For abonnenter

Mark fra Randers rejste ud i verden for at skabe noget stort - i dag forsyner han afrikanske landsbyer med strøm  fra små soldrevne elværker

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Randers FC For abonnenter

Randers FC-lejren skoser manglende skarphed i tabt medaljeslag: - På ingen måde et dårligere hold end Brøndby

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: - Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Kultur

Filmen Hvidstengruppen 2 - De efterladte landede søndag i Randers: Skuespillere og pårørende besøgte grave og gik til gallapremiere

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Randers

Lokummer til eksamen: To ud af fem elever dumper toiletter på Randers-skoler

Randers For abonnenter

Embedsmænd får på puklen af investor: Anklager Randers Kommune for urent trav

Kultur

Se rød løber-fotos: Næsten 300 var til gallapremiere på den nye Hvidstengruppe-film

Annonce