Annonce
Randers

Jødehad og benægtelse af holocaust lever i bedste velgående

Bygningen på Mariagervej med Davidsstjernen blev også udsat for hærværk. Formodentlig skulle malingen have ramt det jødiske symbol på muren. Men man ramte ved siden af. Foto: Annelene Petersen
Antallet af overfaldssituationer og antisemitiske hændelser er vokset betragteligt det seneste år. Det tæller alt fra fysisk overfald til verbale ytringer. Det fremgår af en ny undersøgelse, som Det Jødiske Samfund i Danmark netop har udgivet.
Annonce

Randers: Heldigvis er der ikke kommet mennesker til skade. Men det, der er sket med den jødiske kirkegård i Randers på årsdagen for Krystalnatten er bevis på, at netop det tankesæt, der førte til holocaust, eksisterer i 2019.

Formanden for det Jødiske Samfund, Henri Goldstein, er berørt over skændingen af kirkegården i Randers. Omvendt kommer det ikke bag på ham, når han ser på den rapport, som Det Jødiske Samfund netop har afsluttet.

Ifølge rapporten er der både blevet flere og mere grove antisemitiske hændelser. I 2017 lød antallet på 30. I 2018 var det vokset til 45.

Og heri er ikke medregnet de ytringer, som florerer på nettet i forskellige fora.

- Men tallene i rapporten er kun toppen af isbjerget, da der er et stort mørketal, som Rigspolitiet også netop har været inde på i deres opgørelse over hadforbrydelser, siger Henri Goldstein, der understreger, at jøder i dag er under særligt stort pres.

- Vi er et relativt lille samfund og er presset fra flere sider, siger Goldstein, der mener, at der er brug for mere oplysning og information om antisemitismens konsekvenser, som netop Krystalnatten burde være en markering af.

Annonce

Omskæring

Rituel omskæring af drengebørn har i løbet af 2018 været omdrejningspunkt for en betydelig debat i Danmark og har fået nettet til at koge over af mishagsytringer.

Men den debat indgår altså ikke i omtalte rapport, der udelukkende koncentrerer sig om overfaldssituationer og fysisk chikane, trusler, hærværk og antisemitiske ytringer.

Men ifølge rapporten, så lever jødehad og antisemitiske konspirationsteorier i bedste velgående. Også i Danmark.

Annonce
Østjylland

Kør forsigtigt: Det kan være glat

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Så er planen klar: Næsten enigt byråd står bag en række nye initiativer på Huset Nyvang der skal rette op på problemerne

Randers For abonnenter

Huse i Assentoft står stadig på usikker grund: Politikere tøver inden beslutning om mulig nedrivning - nu høres naboerne

Annonce