Annonce
Læserbrev

Ja tak til pædagoger og pædagogiske assistenter

Annonce

Læserbrev: Østjyske uddannelsesledere har netop henvendt sig til kommunerne med en klar appel: "Kære kommuner, husk de pædagogiske håndværkere". Det er tid for at indmelde studiepladser til Undervisningsministeriet. Og der skal mange uddannede pædagogiske hænder, hjerner og hjerter til den minimumsnormering (en til tre voksne i vuggestue og en til seks i børnehave), som lykkeligvis er vedtaget.

På Djursland har vi stor gavn af VIA-pædagoguddannelsen i Grenaa. Denne lokalafdeling af pædagoguddannelsen har skabt et nært og inddragende studiemiljø og nogle resultater, vi er ganske stolte af. Norddjurs Kommune bidrager via praktikaftaler. Så VIA-lokalafdelingen giver en fødekæde, der har leveret mange uddannede pædagoger på Djursland.

Institutioner i Norddjurs har lavet flere uddannelsesaftaler med FOA og har fået uddannet både dagplejere og pædagogmedhjælpere. Som så kommer tilbage til arbejdspladsen med højere fagligt niveau efter uddannelse på SOSU-skolen i Grenaas campusområde eller i Randers. Indtrykket er, at SOSU-skolen møder dem på en god måde og løfter rigtig meget på det år, uddannelsen varer. Også fordi de studerende møder ind med erfaringer fra deres arbejde i institution eller dagplejehjem.

Der er også unge elever, der har glæde af en PAU-uddannelse og giver et fagligt løft til vore institutioner. Nogle har efter PAU-uddannelsen og en tid som udøvende pædagogisk assistent fået mod på at starte på at læse til pædagog (merit).

I Norddjurs er vi på vej til minimumsnormering. "1000-dages puljen" med sigte på 0-2-årige børn giver os desuden yderligere mulighed for i tre år at styrke udvalgte daginstitutioner med uddannet personale. Vi går efter at øge andelen af uddannet personale til daginstitutionerne i Grenaa og Auning og i vore børnebyer i landdistriktet fra Ørsted i nord til Lyngby i syd i forbindelse med opnormeringen. Hertil kommer, at Djursland rummer ganske mange andre pædagogiske institutioner for både børn og voksne.

Det er mit håb og min forventning, at vi til nytår kan få genoprettet PAU-uddannelsen på SOSU-skolen i Grenaa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Østjylland

Naturstyrelsen trods alvorlig nedtrampning af kvinde: Det er sikkert at færdes blandt kreaturerne

Annonce