Annonce
Randers

Jagten på det lokale liv i Langå

Sangerinde Louise Svane fra Langå satte tonen på afslutning for temaugen i Byparken. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

Langå: I den forgangne uge har eleverne på Langå Skole haft en anderledes skolegang. I stedet for matematik, dansk og engelsk har der nemlig været forskellige værksteder med overskrifter som virtuel guide, fiskeri og fritidsliv på skemaet. Temaugen er bygget op om undervisningsministeriets tanker om ”åben skole”.

I Langå bypark er eleverne fra 0.-9. klassetrin fra Langå Skole samlet for at afslutte temaugen med fællessang. De lyse stemmer fra alle eleverne blander sig smukt med Louise Svane, der er sangerinde fra Langå og synger for.

Hele ugen har eleverne været ude på forskellige værksteder for at grave i Langås lokalliv og historie. Et af de helt store projekter har været Skoleavisen, hvor eleverne har stået for at formidle alle projekterne og en app, hvor man har kunnet tage en virtuel guidet tur rundt i Langå. Men eleverne har lavet meget mere end det. Med værksteder som ”Hold byen ren”, ”Matematik i Byen”, ”Jernbanens Historie” og ”Kunst og Kultur” har det været en stor diversitet i læringen og i måden at arbejde på.

Temaudvalget har med dette års tema lagt vægt på det lokale liv og historien i Langå, blandt andet fordi kendskabet til det samfund, man vokser op i som barn, er med til at skabe identitet. Eleverne har arbejdet ud fra konceptet ”åben skole”, som går ud på, at skole, foreninger, forretninger, virksomheder og byens borgere er fælles om at skabe en god skolegang for eleverne.

Uden at have evalueret ugen endnu kan repræsentant fra temaudvalget, Esben Kristensen, allerede konstatere, at det har været en succes. Og det kan ikke udelukkes, at temaet vil blive genbrugt en anden gang.

Fra eleverne lød det også meget klart, at ugen har været sjov. Både i måden at arbejde på og fordi de fik tilegnet sig viden om Langå – blandt andet om, at byen engang har haft et hospital. De mindste klasser var især begejstrede over at have leget med ler, maling og været på togtur.

Eleverne fra Langå Skole kan nu kalde sig rigere på viden om Langås historie og kulturliv. Foto: Anne Myrup Pedersen
Til tonerne af "Jeg ved en lærkerede" omkransede eleverne og lærerne byparken. Foto: Anne Myrup Pedersen
De mindste elever har især nydt at lege med ler og male i løbet af temaugen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce