Annonce
Randers HK

Jan Leslie tilbage i Arena Randers: - Dansk håndbold har brug for Randers HK

Jan Leslie efter at have vundet EHF Cup-titlen med Randers HK i Arena Randers tilbage i 2010. Onsdag aften er han tilbage som træner for CSKA Moskva. Arkivfoto: Lars Rasborg/Scanpix

Jan Leslie er onsdag aften tilbage i Arena Randers, når han som træner for CSKA Moskva møder klubben, som han i 2012 gjorde til danske mestre. Den aktuelle økonomiske krise i Randers HK gør ondt på Leslie, der kalder klubben en kulturbærer i dan

Randers: Et gensyn med en gylden fortid venter Randers HK, når klubben onsdag aften spiller træningskamp mod CSKA Moskva i Arena Randers.

I spidsen for det russiske storhold står Jan Leslie, der sikrede Randers HK det danske mesterskab i 2012. Med i truppen har han den brasilianske målvogter Chana Masson og den svenske forsvarsgeneral Sabina Jacobsen, som begge spillede under Jan Leslie i tiden i Randers HK.

Chana Masson spillede i Randers HK fra 2007-2013 og var således også med til at vinde det danske mesterskab, mens Sabina Jacobsen spillede i klubben fra 2012 til 2014 og i den periode opnåede status som anfører for holdet.

Siden Randers HK-tiden har Chana Masson og Sabina Jacobsen begge optrådt i Arena Randers for henholdsvis Viborg HK og FC Midtjylland, men for Jan Leslie er det første gang, at han skal op imod Randers HK, siden han forlod klubben i 2014.

- Det bliver specielt. Det er der ingen tvivl om. Jeg har fantastiske minder fra min tid i Randers HK, og jeg glæder mig helt vildt til kampen, siger Jan Leslie, der var træner i Randers HK fra 2009 til 2014.

Annonce
Det vil være superærgerligt, hvis alt det, som blev sat igang helt tilbage i Morten Arvidssons tid, og som jeg selv har været med til at føre videre, bliver kastet i søen.

Jan Leslie

Direkte fra træningslejr

Han startede som cheftræner i CSKA Moskva denne sommer, hvor han skal bygge et helt nyt hold op, som skal kunne spille med om det russiske mesterskab og inden for de næste tre år være i stand til at vinde Champions League.

Russerne landede tirsdag eftermiddag i Danmark, hvor de ankom direkte fra en otte dages træningslejr i Sotji.

- Kampen mod Randers HK bliver vores første træningskamp, så den kommer vi til at prioritere højt. Det er et helt nyt hold, vi har samlet, så kampen skal vise os, hvor vi står. Indtil videre har vi stort set kun trænet fysisk, så vi skal bruge kampene i Danmark til at finde noget timing og rette nogle ting til på håndbolddelen, siger Jan Leslie.

Han fortæller, at de første uger i den nye klub er forløbet godt, selv om holdet aktuelt er lidt ramt på skadesfronten, hvor Jan Leslie har to spillere ude på backpositionerne. Det betyder, at han blot har fire bagspillere med til Danmark.

Blandt dem er Sabina Jacobsen samt holdets store stjerne, playmakeren Daria Dmitrijeva. De kommer begge i aktion mod Randers HK, og det samme gør Chana Masson, som stadig er aktiv på topplan, selv om hun har rundet de 40 år.

Har vist vejen

Selv om det er fem år siden, at Jan Leslie forlod Randers HK, følger han stadig med i, hvad der sker i klubben, og han har således også læst om de økonomiske problemer, som Randers HK i disse måneder kæmper med.

- Som alle andre Randers HK-fans håber jeg, at de klarer den og kommer stærkt tilbage. Randers HK har vist så mange gange, at de tilhører toppen af dansk håndbold, så jeg håber, at de får løst de økonomiske problemer, så de igen kan begynde at tiltrække spillere og få styr på det sportslige. Dansk håndbold har brug for en klub som Randers HK, siger Jan Leslie.

- Klubben har været en kulturbærer og vist vejen for, hvordan man kan gøre tingene i forhold til at satse på unge spillere. Der er i Randers HK blevet fostret rigtig mange spillere til både landsholdet og ligaen. Jeg vil tro, at der alene fra min tid i klubben har været 20-30 spillere fra klubbens ungdomsafdeling, som har opnået at komme til at spille i den danske liga. Det vil være superærgerligt, hvis alt det, som blev sat igang helt tilbage i Morten Arvidssons tid, og som jeg selv har været med til at føre videre, bliver kastet i søen, siger Jan Leslie.

Kampen mellem Randers HK og CSKA Moskva spilles klokken 18.30 i Arena Randers.

Opgøret er en del af den traditionelle træningsturnering i Skjern, hvor der spilles indledende kampe rundt omkring i landet, mens der er placeringskampe og finale i weekenden.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce