Annonce
Mariagerfjord

Jane vil ikke tjene på sine træer: Støt et godt formål og få et juletræ til gengæld

Træerne på familiens grund er Nordmannsgran, og de har efterhånden nået en vis størrelse, som man kan se i forhold til Jane Foged-Mønsters børn, Kathrine på ni og Karl på to år. Privatfoto
Jane Foged-Mønster og hendes familie giver igen i år juletræer væk mod en donation til et velgørende formål, og det bliver taget godt imod på Facebook.
Annonce

Mariager: Julen er hjerternes fest, og højtiden får ofte det bedste frem i folk. Sådan er det også i Broløs ved Mariager. Her har Jane Foged-Mønster og hendes familie igen i år valgt at donere juletræer væk, mod at folk donerer minimum 100 kroner til et velgørende formål.

Da familien købte deres hus for tre et halvt år siden, fulgte der en masse bitte små juletræer med på grunden.

- Jeg kender en, der har en plantage, så jeg fik lidt hjælp til, hvordan de skulle passes og beskæres, men jeg havde ikke lyst til at sælge dem, og så fik jeg den her idé i stedet, siger Jane Foged-Mønster.

Hun lavede et opslag på facebook, hvor hun tilbød folk at hente et juletræ mod at donere til en valgfri organisation frem for at betale familien for juletræerne, og det blev taget godt imod.

Da familien købte huset, var der omkring 100 små juletræer på grunden, og sidste år blev der afsat mellem 12 og 15 træer. I år valgte Jane Foged-Mønster at gentage succesen og delte desuden opslaget i facebookgrupper for Hobro og Mariager, og indtil videre er der hentet seks træer.

- Det er forskelligt, hvad folk donerer pengene til, men mange kommer med deres børn, og så er det ofte også noget med børn, de donerer til. Men der har også været en donation til Kattens Hjem og til Kræftens Bekæmpelse, siger Jane Foged-Mønster og fortæller, at det også er muligt at betale med kontanter og få hjælp til at få overført penegene.

- Vi havde en, der kom med kontanter, hvor vi hjalp med at overføre til Børnecancerfonden, siger hun.

Jane Foged-Mønster fortæller, at der stadig er masser af træer at komme efter. Nogle er smukke og klassiske, andre er unikke med lidt karisma, og de er sprøjtefrie og gødet økologisk, som der står i facebook-opslaget.

Randers Regnskov, Kræftens Bekæmpelse og Børnecancerfonden er nogle af de organisationer, som folk, der har afhentet træer, har støttet. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce