Annonce
Danmark

Japansk skønhed snuppede førstepladsen: Dynamisk Yaris er Årets Bil i Europa 2021

Toyota Yaris er netop blevet kåret som  Årets Bil i Europa 2021. PR-foto
Toyota Yaris kørte mandag med titlen som Årets Bil i Europa 2021. Det skete i en livestreamet udsendelse på YouTube, hvor pointene fra 59 jurymedlemmer fra 23 lande blev offentliggjort.

Motor: Efter at være blevet den mest solgte bilmodel i Europa i januar har 59 motorjournalister fra 23 lande i Europa nu yderligere besluttet, at den nye Yaris er den bedste nye bil i Europa blandt alle nye bilmodeller. Dermed kan Yaris kalde sig Car of the Year 2021 – eller Årets Bil i Europa 2021.

- Vi er ovenud begejstrede. Den helt nye Yaris har i forvejen taget både europæerne og danskerne med storm. I januar blev Yaris således den mest populære bilmodel i Europa, og i Danmark har vi på få måneder solgt over 4.000 biler. Med titlen som Årets Bil i Europa 2021 får vi den største internationale anerkendelse, man kan få fra motorjournalister over hele Europa, siger Anders Tystrup, pressechef hos Toyota Danmark.

Titlen kommer ikke som nogen overraskelse for denne artikels forfatter: I oktober tildelte jeg som medlem af Danske Motorjournalister således topkarakter til den japanske skønhed i forbindelse med kåringen af Årets Bil i Danmark.

Annonce

Tæt kamp

Der var tæt kamp i finalen om titlen som Årets Bil i Europa 2021, hvor Toyota Yaris opnåede i alt 266 point, hvilket var 26 point foran nærmeste konkurrent på andenpladsen, Fiat 500 Electric, og med Cupra Formentor med 239 point på 3. pladsen.

Nummer fire og fem blev henholdsvis Volkswagen ID.3 og Skoda Octavia med henholdsvis 224 point og 199 point.

Annonce

Ekstra joker i Yaris-puljen

En ekstra joker i Yaris-puljen er introduktionen af GR Yaris, der er udviklet i samarbejde med Toyotas succesrige rallyteam og som med lav vægt, firehjulstræk og 261 hestekræfter fra en trecylindret turbomotor har slået benene væk under de fleste af ren begejstring.

Flere af de 59 jurymedlemmer havde Yaris som deres favorit til titlen, og det er da også anden gang, at Yaris kører med titlen som Årets Bil i Europa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce