Annonce
Østjylland

Jazzen folder sig ud trods coronaen

Ilse Vestergaard i front foran en stribe af arrangørerne. Fra venstre Alex Bossen fra Erlings Jazz- og Ølbar, Martin Aagaard, Radar, Line Rothmann, Sunship, Mads Bærentzen, Sankt Lukas Kirke, Christian Leth, Café Støj, Kenneth Boggs, Jazzselskabet Aarhus, Jesper Bonde Hansen, Fairbar, Jens Balder, Alt R Jazz, Anders Ørbæk, Aarhus Jazz Orchestra og Jeppe Uggerhøj, Musikhuset Aarhus. Foto: Hans Petersen
Flere end 150 koncerter, når Sommer Jazz 2020 afvikles i Aarhus.

AARHUS: Jazzen er også ramt af coronaen, men er svær at slå ud. Aarhus Jazz Festival præsenterer i år Sommer Jazz 2020, og trods alle hindringer er det lykkedes at stable flere end 150 koncerter på benene.

- Og der bliver endnu flere. Vi arbejder lige til sidste øjeblik med at få flere på banen. Senest dukkede Salling Roof Top op med to koncerter, og andre har bebudet, at de kommer med noget, siger en trods alt stolt og glad arrangør Ilse Vestergaard.

- Vi har virkelig mærket opbakning fra spillesteder og kunstnere, så der skal nok blive musik i gaden, siger Ilse Vestergaard.

Annonce

Flere af de traditionelle arrangementer har måttet opgives, for eksempel de tre dage i Ridehuset. Det bliver for tæt. Men i stedet er for eksempel Aarhus Jazz Orchestra rykket ind i Musikhuset sammen med solisterne Mathias Heise og Veronica Mortensen.


Vi har virkelig mærket opbakning fra spillesteder og kunstnere, så der skal nok blive musik i gaden.

Ilse Vestergaard


- Lynhurtigt blev de tre koncerter udsolgt, så vi lavede tre ekstra, og der er kun få billetter tilbage, siger kunstnerisk chef i Musikhuset, Jeppe Uggerhøj.

Det hele bliver afviklet fra lørdag 11. juli til lørdag 18. juli.

Mads Bærentzen spiller, og Nanna Bang synger i Lukas Kirke. Foto: Hans Petersen

Der bliver mange spillesteder, for eksempel: Musikhuset Aarhus, Helsingør Theater i Den Gamle By, Domkirken, Skt. Lukas Kirke, Radar, Erlings- Jazz & Ølbar, Café Støj, Udstillingsstedet Spanien 19C, Aros, Salling Roof Top, Gellerupscenen, Gyngen, Musikcaféen Nørre Allé 66, Studie 02k, fairbar, Hantwerk og VinDanmark.

Aarhus Jazz Festival og arrangørerne har hele tiden arbejdet på at finde løsninger, så der kan afvikles så mange aktiviteter som muligt og som alle lever op til myndighedernes regler.

- Vi er utroligt glade for, at det trods udfordringerne kan lade sig gøre at præsentere et flot program med livejazz. Vi trænger alle til fælles kulturoplevelser, siger formand for Aarhus Jazz Festivals bestyrelse, Mads Kjær Jensen.

Programmet

  • Aarhus Jazz Festival afvikler Sommer Jazz 2020 fra lørdag 11. til lørdag 11. juli.
  • Se programmet påwww.jazzfest.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce