Annonce
Randers

Jeanette er madnørd og elsker at være kreativ i køkkenet: - Man bliver glad, når gæsterne er tilfredse

Her er Jeanette i sving i køkkenet på Restaurant Skovbakken. Pressefoto
20-årige Jeanette Kirkemand Kristensen kalder sig selv madnørd og bliver udlært som kok om få uger. Hun elsker processen med hver dag at skabe noget konkret og sætter pris på udfordringen med at lave både indbydende og velsmagende mad til sine gæster.

Randers: - Jeg har længe vidst, at jeg ville være kok, siger Jeanette, - ligesom min far er jeg nok lidt en madnørd, og jeg har altid nydt det og hygget mig, når vi gik hjemme i vores køkken og lavede karbonader, bøffer og så videre.

Jeanette var så sikker i sit uddannelsesvalg, at hun begyndte på uddannelsen til kok direkte efter 9. klasse, som hun afsluttede på Blicherskolen tilbage i 2017.

- Som person har jeg meget energi og elsker at være i gang med at skabe noget konkret. Jeg havde en god snak med min UU-vejleder på skolen om de forskellige uddannelser, og derfor tilmeldte jeg mig grundforløbet på Tradium. Senere kom jeg på hovedforløb på Silkeborg College 360, fortæller hun.

Annonce

Handlekraftig

Opgaven med at få læreplads var ikke noget problem for Jeanette, selvom det dog har været nødvendigt at skifte spor undervejs. Hun begyndte nemlig som lærling på Postgården i Mariager, der desværre gik konkurs, men den handlekraftige pige fik ny læreplads ved Restaurant Skovbakken blot få dage efter.

- Da jeg fik besked om konkursen, kørte jeg straks ud til Skovbakken for at vise mit ansigt, og jeg fik en god snak med Claus, der er køkkenchef. Faktisk spurgte de allerede til samtalen, om jeg kunne begynde dagen efter, siger Jeanette med et smil.

Arbejdet på Restaurant Skovbakken betegner hun som en god kombination af nye og faste opgaver, hvor hun både løser funktioner, som hun er fortrolig med, samtidig med at der også er plads til at udvikle og forfine nye retter.

- På Skovbakken laver vi mange klassiske retter som eksempelvis rejecocktail og wienerschnitzel. Men samtidig varierer månedsmenuerne sådan, at vi hele tiden får tid til at nørde med nye retter, og det er fedt.

Annonce

Kreativ

Når Jeanette skal sætte ord på, hvad hun finder særligt ved kokkefaget, er hun ikke i tvivl.

- Som kok kan jeg kombinere det at producere noget med at være kreativ. Jeg har altid kunnet lide at være kreativ, og her kommer det frem ved, at jeg skal lave noget mad, der smager godt og på samme tid sørge for, at det ser godt ud på tallerkenen. Og så bliver man glad og får selvtillid, når gæsterne siger, at de er glade for det, man har lavet.

Om få uger, helt præcis 24. september, bliver hun udlært som kok fra Restaurant Skovbakken, og hun fortæller, at hun bliver fastansat umiddelbart efter, hvilket hun er meget glad for.

- Det bånd, man har med sine kollegaer i køkkenet, er noget særligt. Man skal være klar til at tage ansvar og løse sine funktioner, men så får man så meget igen. Oplevelsen af at være afhængig af hinanden, når man arbejder tæt sammen, er noget helt særligt, slutter hun.

Viden i Randers Amtsavis

Viden i Randers Amtsavis er skrevet af et panel af kommunikationsansvarlige på ungdoms- og videregående uddannelser med mere i Randers.

Panelet består af:

  • Annemarie Stoltenborg, Paderup Gymnasium
  • Linda Handrup, Randers HF & VUC
  • Christina Oehlenschläger og Lise Bitsch Holm, Randers Statsskole
  • Lone Vestergaard Andersen og Hanne Duus, Via University College
  • Ulrik Vosgerau, Tradium
  • Anne-Mette Gyldenløv, Erhvervsakademi Dania
  • Morten Skivild, Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers
  • Kasper Lydik Almst, Randers Social- og Sundhedsskole
Annonce
Randers For abonnenter

Sur smiley og 5000 kroner i bøde til burgerbar: Sorte, skimmellignende belægninger i flere køleenheder

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Randers For abonnenter

Lokalt legetøjseventyr står på skuldrene af giganter: - Vi vil have kunderne til at få mere ud af legen og af alt det legetøj, de allerede har

Randers

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Randers For abonnenter

Mark fra Randers rejste ud i verden for at skabe noget stort - i dag forsyner han afrikanske landsbyer med strøm  fra små soldrevne elværker

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Randers FC For abonnenter

Randers FC-lejren skoser manglende skarphed i tabt medaljeslag: - På ingen måde et dårligere hold end Brøndby

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: - Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Kultur

Filmen Hvidstengruppen 2 - De efterladte landede søndag i Randers: Skuespillere og pårørende besøgte grave og gik til gallapremiere

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Randers

Lokummer til eksamen: To ud af fem elever dumper toiletter på Randers-skoler

Randers FC For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalyse: Kun kynismen til forskel på Brøndby og Randers FC

Kultur

Se rød løber-fotos: Næsten 300 var til gallapremiere på den nye Hvidstengruppe-film

Annonce