Annonce
Erhverv

Jeanne glæder sig til at hente sit nyeste køb hjem fra grænsen: En lyserød truckerdrøm er gået i opfyldelse

Inden Jeanne Thylkjær Fjorback blev selvstændig arbejdede hun i næsten 20 år med salg. – Så jeg er gået fra at være sælger i pænt tøj til at blive håndværker, og nu er jeg så trucker, fortæller hun med et grin. Lastbilen købte hun den 12. oktober i år. Foto: Ludvig Dittmann
Pink skal det være, og pink bliver det, når 43-årige Jeanne Thylkjær Fjorback inden længe henter sin nyindkøbte lastbil ved grænsen. En investering i fremtiden, der indtil videre har kostet iværksætteren omkring en halv million kroner. Men selvom prisen er høj, er forventningerne til det nye køretøj højere.

Hjortshøj: Jeanne Thylkjær Fjorback er vild med pink og glimmer. Det er det første, der slår mig, da hun åbner døren til sit hjem i en pink fleecetrøje med et sort glimmerlogo på, og byder velkommen indenfor i varmen.

Men selvom man måske ved første øjekast kunne forledes til at tro det, er den 43-årige iværksætter ikke meget for stereotyper. Tværtimod arbejder hun dagligt på at nedbryde en af de mest gængse af slagsen - at kvinder og værktøj er to ting, der fungerer bedst hver for sig.

Som kvinden bag iværksætterfirmaet Handywoman har hendes kald de sidste seks år været at gøre kvinder klogere på boremaskiner, vaterpas og bidetang gennem workshops og virksomhedsarrangementer.

Annonce

- Min mission er at få kvinderne ud af starthullerne, så de kan bore deres huller selv, forklarer hun med et grin.

Men selvom Jeanne Thylkjær Fjorback på den måde allerede har brudt med normen, lykkedes det alligevel for nyligt den 43-årige iværksætter at overraske flere af sine venner og bekendte, da hun på de sociale medier i slutningen af oktober offentliggjorde sin seneste nyerhvervelse -  en knap 16 meter lang lastvogn, som hun i øjeblikket er ved at få malet pink på et værksted i Flensborg.

- Ja, det er sindssygt. Et impulskøb. Men jeg er typen, der tænker: Det skal nok gå. Og når jeg først har den, så kan den jo bruges til meget andet også, siger konstaterer hun.

Trucker uden kørekort

Købet kom ikke helt ud af det blå. I en længere periode har Jeanne Thylkjær Fjorback oplevet en stigende efterspørgsel på sine kurser, også uden for bygrænsen. Men hvor hun i Hjortshøj og i København har adgang til lokaler, hun kan holde sine workshops i, skal Jeanne Thylkjær Fjorback i andre byer først til at låne lokaler, hvilket er en tidskrævende proces.

Netop derfor fik hun idéen om at skabe en kørende workshop. Og efter dialog med både familiemedlemmer og tidligere kollegaer med forstand på store køretøjer, faldt valget på en brugt, treakslet trækker, som hun har købt gennem lastbilsforhandleren Man.

90.000 visninger nåede Jeanne Thylkjær Fjorbacks opslag op på, da hun i slutningen af oktober delte nyheden om, at hun havde købt sig en lastbil. Her ses hun i færd med at lave et nyt opslag til sine følgere, som hun løbende opdaterer på seneste nyt om sit køb. Foto: Ludvig Dittmann

- I øjeblikket er der nogle vognmænd, der venter op til et år på at få lastbiler hjem. Så jeg tog bare den, jeg blev tilbudt, også selvom den er kæmpestor, siger Jeanne Thylkjær Fjorback, der i den senere tid har fået et helt nyt ordforråd, når det kommer til lastbiler.

- Mine veninder ryster på hovedet ad mig og siger: Det er så typisk dig. Og det er da også tosset, men jeg ser det samtidig som en fantastisk oplevelse, siger hun og tilføjer med et grin: - Og det er da sjovt at tænke på, at jeg nu er trucker.

Men selvom Jeanne Thylkjær Fjorback med sit nye køb nu er et skridt nærmere livet som lastbilschauffør, mangler hun stadig det vigtigste: Et stort kørekort til lastbiler.

Annonce

En god strategi

- Det viser sig, at man skal tage et 10 uger langt kursus for at få det, og det kan jeg ikke lige tage ud af kalenderen, siger Jeanne Thylkjær Fjorback, der i stedet har haft held til at lokke sin mand til at opfriske sit store kørekort fra sin tid i militæret, så han kan køre hende omkring, når hun til foråret kaster sig ud i en større turné med sit omrejsende koncept, som hun har døbt ”Handywoman on tour 2022”.

Overvejer du at købe en lastbil til dit firma? Så få her tre gode råd fra Jeanne Thylkjær Fjorback

1. Overvej økonomien

Hvis du som Jeanne Thylkjær Fjorback vælger at købe lastbilen brugt, kan det være en god idé at sætte sig ned med en lommeregner, inden du skriver under på en købsaftale. For foruden vedligeholdelse af bilen kan også en ombygning af vognen trække godt i budgettet. 

- Jeg har for eksempel valgt en lastbil med køletrailer, så den er isoleret, hvilket jo er meget vigtigt, når vi skal holde workshops i den. Og så skal jeg også have toilet, tekøkken, strøm og vinduer i. Det er alt sammen økonomi, der skal tænkes oveni, siger Jeanne Thylkjær Fjorback.

2. Snak med nogen

Hvis det er første gang, du står overfor at anskaffe dig et stort køretøj, er det en rigtigt god idé at sparre med nogle, der har bedre forstand på lastbiler end dig selv.

- Jeg havde for eksempel ikke tænkt over, at når jeg gerne ville have toilet i vognen, så skulle der også en vandtank ind. Så det er godt at kende nogen, der ved noget om lastbiler, slår hun fast.

3. Sæt dig godt ind i regler og krav

En af de ting, der undervejs har overrasket Jeanne Thylkjær Fjorback mest, har været de mange regler og krav, der følger med købet af en lastbil. Foruden kørehviletidsregler, miljøzoner og regler om tachograf, er der for eksempel også forskellige krav til kørekortet, alt efter om du skal køre med en såkaldt trækker eller en forvogn, og regler om, hvad du må køre med og for hvem.

- Så det er vigtigt at sætte sig godt ind i reglerne, understreger hun.

- Så det er da pisseirriterende. Det ville være så meget federe, hvis jeg selv kunne komme kørende - båt, båt. Men så har jeg jo privatchauffør på i stedet, tilføjer hun med et grin.

Først skal bilen dog være klar indvendig som udvendig. Derfor står den i øjeblikket parkeret på et malerværksted i Flensborg, hvor den bliver skilt ad, sandblæst og får malet fælge.

- Den skal pimpes så meget, at man ikke kan undgå at se den, når vi kører ud, forklarer Jeanne Thylkjær Fjorback, der har en bagtanke med at shine bilen op.

Jeg har haft nogle nætter, hvor jeg ikke kunne sove. Men som iværksætter er man nogle gange nødt til at gøre nogle ting, også selvom de kan virke skræmmende

Jeanne Thylkjær Fjorback, indehaver af Handywoman

- Det kan selvfølgelig blive for meget. Men der er humor i det. Og også markedsføringsmæssigt giver det skidegod mening. For hvis du ser en DSV-lastbil komme kørende, så tænker du nok ikke synderligt over det. Men hvis du ser en pink lastbil med glimmer på siden, så er det noget, du husker, mener hun.

Selvom budgettet allerede nu har oversteget 500.000 kroner, og der stadig mangler en del arbejde på vognen, er Jeanne Thylkjær Fjorback derfor ikke i tvivl om, at købet kan svare sig.

- Jeg har haft nogle nætter, hvor jeg ikke kunne sove. Men som iværksætter er man nogle gange nødt til at gøre nogle ting, også selvom de kan virke skræmmende, konstaterer hun.

Når den omkring 16 meter lange trækker får trailer på, er det planen at firmaets logo; en højhælet sko og en hammer, skal pryde siden af vognen. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Randers

69-årig kørte fra færdselsuheld: Politiet troppede op hos ham kort efter

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Annonce