Annonce
Østjylland

Jeg dræber, jeg dræber, jeg dræber! eSport er på skoleskemaet i Grenaa

Med headset, mikrofon og lysende tastatur. Spiller de unge gymnasielever League of Legends. Foto: Annelene Petersen
For 15 gymnasieelever fra Viden Djurs i Grenaa er eSport blevet en del af undervisningen på gymnasiet. En undervisning hvor der kæmpes på liv og død.
Annonce

Grenaa: - Jeg dræber! Jeg dræber! Jeg dræber!, lyder det ud i det dunkle lokale.

Så et højlydt suk. Et "Oh shit" efterfulgt af endnu et suk. Et halvdesperat "Jesus fucking Christ" og tre helt desperate udbrud: "No vision! No Vision! No vision!" "Nej, nej nej… det vinder vi fandme ikk’ det her!" Og så et totalt opgivende: "Jeg resetter".

De indædte udbrud kommer fra en flok unge gutter, der sidder i et mørkt lokale, som kun er oplyst af de mange computerskærme. Fem af de unge mænd har lige udkæmpet en drabelig kamp mod fem andre, der sidder i et andet lokale. En kamp på liv og død. Altså på computerskærmen. Og som en del af deres gymnasielle uddannelse.

De er alle gymnasieelever på Viden Djurs i Grenaa. Udover de traditionelle gymnasiefag, træner de i eSport. Der er i alt 15 elever, alle unge mænd. De træner deres eSport om aftenen. Denne aften spiller de fleste strategi-spillet "League of Legends" også kendt som LOL.

Eleverne er på forskellige niveauer i deres sport og de lærer af hinanden. Danny Le er lærer, og mens eleverne udkæmper slag på liv og død, går han rundt og tager notater, som de i fællesskab evaluerer i plenum efter hver kamp.

VID Gymnasier i Grenaa tilbyder en treårig HHX-uddannelse for målrettede eSports-udøvere. Et gaming-univers for seriøse studerende, der gerne vil til tops indenfor eSportsindustrien. Men selvom der bliver flere og flere kvindelige e-sports udøvere, har ingen af dem endnu fundet vej til Grenaa.

Med dyb koncentration og skærpet opmærksomhed nedlægges modstanderne med alverdens superkræfter. Foto: Annelene Petersen
Man kan blive træt når en lange dag på studiet, afsluttes med aftentræning i Gamesport. Foto: Annelene Petersen
Lærer og træner Danny Le, tager notater under kampen. Foto: Annelene Petersen
I strategispillet er samarbejdet mellem de unge særdeles vigtigt. Foto: Annelene Petersen
VID Gymnasier i Grenaa en treårig HHX- og HTX-uddannelse for målrettede eSports-udøvere. Foto: Annelene Petersen
Engagementet lyser ud af eleverne i eSports undervisningen. Foto: Annelene Petersen
Efter hver kamp evaluerer lærer og elever kampen. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Politiet nedlægger hotspot i Randers

Randers FC For abonnenter

Kvaliteten har manglet: Marxen har klart fokus til vigtig kamp mod Vejle

Annonce