Annonce
Randers

Camilla har 1200 kroner om måneden, når regningerne er betalt: - Det er julehjælpen her eller ingen jul

Camilla Andersen er glad for julehjælpen. - Uden den ville der ganske enkelt ikke blive nogen jul, siger hun. Foto: Annelene Petersen
Børnenes Kontor i Randers uddelte torsdag juleposer til i alt 108 familier med tilsammen 215 børn. Blandt de glade modtagere var Camilla Andersen, hvis familie i det daglige må leve af kontanthjælp, der ikke levner mulighed for de store udskejelser.

Randers: - Børnene har mange forventninger i denne tid. Og deres kammerater får jo både kalendergaver og meget andet hele december igennem. Vi har måttet forklare vores børn, at vi ikke har råd til alt det, de fleste andre har, men at vi vil sørge for, at der er julemad og et juletræ, fortæller Ditte Christensen, som vi mødte i køen på den tidligere Hadsundvejens Skole, hvor Børnenes Kontor uddelte juleposer.

Virksomheder, foreninger og enkeltpersoner i Randers har, som det også er fremgået af den seneste tids aviser, udvist rekordstor gavmildhed i forbindelse med dette års Randers Julehjælp, som Randers Amtsavis sammen med Lions Club Randers Gudenaa har stået for. Godt 350.000 kroner er der samlet ind, og det har givet en lang række økonomisk betrængte familier mulighed for at fejre julen på en lidt sjovere måde, end der ellers var udsigt til.

Det store beløb er blevet fordelt mellem i alt 12 velgørende organisationer, og en af dem, Børnenes Kontor, uddelte torsdag poser med ingredienser til den perfekte julemiddag samt diverse klassiske julelækkerier. I alt 108 familier med tilsammen 215 børn havde fået tilsagn om, at de kunne hente en julepose m.m. Udover julemaden og godterne, som er betalt af indsamlingskronerne fra Randers Julehjælp, kunne frivillige fra organisationen også give familierne legetøjsgaver med hjem. Legetøjet var skænket af en lokal kvinde, som over en længere periode har indsamlet brugt legetøj.

Inden udleveringen var legetøjet blevet både vasket og afprøvet, således, at man var sikker på kun at udlevere fejlfrit legetøj, som fungerede efter hensigten. En sponsor havde endvidere skænket et stort antal t-shirts i forskellige størrelser, så også en sådan var der til børnene i de 108 familier. En anden sponsor havde sørget for, at der var ekstra store colaer og sodavand til uddeling sammen med maden og gaverne.

Der var heftig aktivitet og stemningen var god. Foto: Annelene Petersen

Kontanthjælp og sygedagpenge

Ditte Christensen er lykkelig for, at hun nu kan forsøde julen lidt ekstra. Hun fortæller, at hun er endt på kontanthjælp efter at være blevet ramt af en kronisk sygdom, som har gjort, at hun måtte opgive sine studier på Aarhus Universitet. Samtidig er hendes mand kommet på sygedagpenge.

- Så der er ikke meget at rutte med i hverdagen. Min mand har tidligere været udsendt som soldat, og vi hørte om Børnenes Kontors uddeling i veteranklubben, så vi besluttede at prøve at søge og blev heldigvis godkendt, fortæller Ditte Christensen, der er mor til tre børn på tre, syv og ti år.

Et andet sted i køen finder vi Camilla Andersen, som ligeledes erklærer sig dybt taknemmelig for at kunne hente såvel julemad som lidt gaver.

- Vi er en familie på tre, min mand og jeg samt Sebastion på otte år. Min man har for nylig mistet sit job, og jeg er på kontanthjælp. Når de faste, månedlige udgifter er betalt har vi 1200 kroner tilovers. Så er der ikke meget at holde jul for. Med andre ord er det julehjælpen her eller ingen jul, siger hun med et smil.

Smil er der i øvrigt masser af under arrangementet. De færreste har lyst til at dele deres situation og økonomiske problemer med avisens læsere, men alle virker glade, ikke mindst børnene som suser rundt og leger i det store lokale, hvor et centralt placeret og fint pyntet juletræ sørger for den rette julestemning.

Annonce
Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Se de flotte dronebilleder af vores by: Jul over Randers

Randers For abonnenter

10 Randers-virksomheder har fået mange millioner kroner i lønkompensation: - Det har betydet alt for vores forretning

Randers FC

Karakterer fra pokalskuffelse: Bedste mand blev skiftet ud i pausen

Randers

Snart er der igen gang i de spektakulære auktioner: Campen Auktioner er blevet moderniseret og står rustet til en lysere fremtid

Flertal vil afsætte én milliard til trængte sygehuse

Leder For abonnenter

Det nytter ikke bare at skære - Randers HK skal ud at have fat i de store kanoner

Randers FC

Liveblog og videoanalyse: Randers FC's pokalforsvar hænger i en tynd tråd efter uskarp omgang

Randers

Frank Nørgaard langer ud efter sin egen afdeling: Der er ingen undskyldning for dårlig snerydning

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Annonce