Annonce
Debat

Jeg græd

Tegning: Jens Nex (arkiv)
Annonce

Læserbrev: Jeg græd, da jeg torsdag 30. juli så TV2´s dokumentar om svigt på plejehjem i Aarhus og Randers.

Jeg græd af skam over, at plejehjemspersonalet behandlede hjælpeløse gamle mennesker værre end dyr, og jeg græd over de pårørendes magtesløshed over for personalet, ledelsen på plejehjemmet og i særdeleshed over for de ansvarlige byrådspolitikere. Ingen af de nævnte reagerede på de pårørendes nødråb i forhold til deres hjælpeløse familiemedlemmer.

I 2019 engagerede jeg mig i kampen om bevarelsen af Dronningborg Plejecenter. Min nu 102-årige mor har boet her i fire år. Hun er lykkelig for at bo her. Hun er ikke dement men funktionsnedsat på grund af alder, så hun er afhængig af hjælp til stort set alt. Denne hjælp gives hende med stor respekt og kærlighed fra personalets side. Hjælpen øges efterhånden, som min mors behov øges. Jeg har aldrig henvendt mig til ledelsen på Dronningborg Plejecenter eller til personalet uden at blive mødt med åben forståelse og imødekommenhed.

Hvordan kan der være så stor forskel på to plejehjem i Randers Kommune? Huset Nyvang er et nyt plejehjem – Dronningborg Plejecenter er et ældre plejehjem. Jeg mener, det er ledelsen, der gør forskellen. Det er ledelsen, der sætter dagsordenen og har ansvaret for kulturen og omsorgen på plejehjemmet. Der er uegnet personale på alle arbejdspladser, og det er ledelsens ansvar at rydde op, når personalet ikke egner sig til deres job.

Tilbage sidder jeg med et stadig større spørgsmål: Hvorfor nedlægger Randers Kommune et velfungerende og trygt plejehjem, hvor både de gamle og de pårørende elsker at være?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Skade og karantæner blev dyrebare for Randers HK-talenter i premieren

Annonce