Annonce
Kultur

"Jeg kunne synge med på dem allesammen!"

Åse Schjødt, som sidder i midten her, er mormor til pianist Marco Lorenzos mand. Det var Åse søn Hamilton, der sørgede for, at det professionelle makkerpar søndag gæstede Bakkegården. Og det var Åses fortjeneste, sagde han. Foto Lars Rasborg

I en times tid søndag eftermiddag var der skøn musik og glæde på Bakkegården, da en pianist og skuespillerinde var på besøg med gamle skønne viser.

Randers: "Jeg pukker fløjsgræs og ridderspore, jeg plukker mandstro og jomfrusko"

Søndag sang omkring 80 af kommunens ældste smukt med på skønne gamle sange, for på Bakkegården var der nemlig fint musikalsk besøg af skuespiller Lotte Munk og pianist Marco Lorenzo, der fortolkede danske klassikere.

Det var underholdning på højt plan og noget helt andet end de ellers meget hyggelige søndag eftermiddage, som det frivillige vagtkorps på Bakkegården står for. I går var sidste gang med søndagshygge i denne sæson, og derfor skulle der ske noget mere end den sædvanlige hyggelige kaffesnak.

Det sørgede Bo Hamilton for. Hans mor Åse bor på Bakkegården, og hans svigersøn er pianist Marco Lorenzo, og derfor havde han fået arrangeret, at der søndag var meget professionel underholdning.

- Det er faktisk Åses fortjeneste, fortalte Bo Hamilton med et smil.

Åse selv glædede sig meget til den fine optræden.

Det blev sunget og sunget med på sange som "Hvorfor er lykken så lunefuld", "Alle går rundt og forelsker sig", "En dag er ikke levet uden kærlighed" - og sluttet af med fællessang og holden i hånd til "Skuld gammel venskab rejn forgo". Ind imellem blev der bare lyttet intenst, når Lotte Munks smukke stemme og Marco Lorenzos virtuøse klaverspil tog fat på sange, der var mere egnede til at lytte til end synge med på.

Skuespiller Lotte Munk og pianist Marco Lorenzo gav en flot koncert på Bakkegården søndag. Foto Lars Rasborg
Anne Lise Albert var meget glad for, at hun havde været med til koncerten på Bakkegården - selvom hun i begyndelsen var lidt skeptisk. Foto Lars Rasborg

En af tilhørerne var Anne Lise Albert, der til daglig bor på Rosenvænget. Der kan hun rigtig godt lide at være, og inden koncerten var hun faktisk en lille smule utilfreds med, at hendes besøgsven Gerda Poulsen havde taget hende med på Bakkegården. Men bagefter var der stort smil på hendes læber.

- Jeg kunne synge med på dem allesammen! De var vel nok dygtige, sagde hun glad.

Det samme sagde flere andre, der helt tydeligt havde nydt genkendelsens glæde i sangene. Der tilfaldt de optrædende et stort og hjerteligt bifald for den dejlige koncert.

Efter en skøn time med sang fortsatte alt det gode på Bakkegården. For så var det nemlig endelig tid til lagkage. Den gode gammeldags med flødeskum, jordbær, creme, makroner og hjemmebagte lagkagebunde - naturligvis.

Jo, det var en herlig søndag.

Skuespiller Lotte Munk er blandt andet kendt fra flere tv-serier og film blandt andet "Broen 2" og "Hvidsten Gruppen", hvor hun spillede Erna Larsen. Marco Lorenzo er pianist, komponist og kordirigent. Han har blandt meget andet spillet som klaversolist i Tivolis Koncertsal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Voldsom brand har sprængt køkkenrude og brændt gavl: - Der har været gasflasker og benzin derinde

Annonce